Malin

Carpe Diem!

Kultur är gott!

Publicerad 2009-12-18 12:59:51 i Allt & inget

Nu har jag flytt fältet från skolböckerna än en gång. Skäms på mig! Men jag gick ju faktiskt inte ut igår så nu förtjänar jag att fly för ett inlägg här.

Har helt glömt bort att berätta om förra helgen. I lördags så var vi på en Espicha. Det är ett event som egentligen anordnas i norra Spanien (Asturias) där Jaime är ifrån. Det är egentligen inget annat än ytterligare en ursäkt för de att drick "la sidra" och äta massvis med god mat. Jag älskar verkligen den spanska maten, men framförallt från norra Spanien! Hursomhelst så finns det en grupp (eller förening??) här i Valencia som heter "Casa de Asturias" som ordnar event och har lite olika aktiviteter under året.- En ful tecknad bild på hur sidern serveras!

Väl där var det bara att börja dricka den kända sidra som man ALDRIG kan få för mycket av i stundens hetta. Efter ett visst intag av god mat och gudarnas dryck så träffade vi en kille, Adrian, som kom från samma lilla skruttby som Jaime. Snacka om slump! Han och hans flickvän Suzana var hur trevliga som helst och vi hade en jättetrevlig Espicha med de och annat folk. Med folk menar jag personer över trettio år, fyrtio år och femtio år. Jag tyckte att de var väldigt trevliga och hällde upp många glas av sidra till mig. Jag nämnde det till Jaime och han svarade mig med ett litet flin:

"De förstår inte att du kan drick så mycket så de vill knäcka dig."

Se där! Vad säger man om den äldre generationen som försöker supa ner en liten flicka som jag? Nåväl, de lyckades INTE med det. Jag stod på benen hela kvällen och till och med lärde mig grundstegen till Asturias folkdans. Det lär jag ju få visa upp nu i jul...

På söndagen hade jag världens huvudvärk men vi pallrade oss ut och mötte upp Adrian och Suzana för att ta en öl och prata om allt möjligt. Adrian som är med i gruppens fotbollslag sa även att Jaime kunde få spela med dem om de var någon man kort någon gång...I förrgår kom samtalet. Jaime som inte har spelat fotboll och rört på sig på det sättet på hur länge som helst, som också röker som en borstbindare nu, skulle vara med i en match igår. Igår kväll kunde ha varit sista kvällen jag hade fått sett min käre sambo vid liv och jag skojjar inte! Han nästintill DOG där på planen. För han ger aldrig upp. Jag tror att han hellre dör på planen än ger upp faktiskt...Jag och Suzana hade iaf jätteroligt medan vi kollade på gubbarna som jagade efter bollen. Det slutade med 5-1 till motståndarna men vi gjorde ju iaf ett mål!

Idag ska en kompis hjälpa oss att skeppa hem lite gasbehållare för vi har ju gas till spisen, vattnet och värmen. Värmen som just nu inte existerar i vår annars så trevliga lägenhet. Tack och lov att vi ska få låna två värmesystem! Imorgon kommer dem. No more igloo!!!!

Annars är jag så lycklig för jag ska få se FC Barcelona spela den fjärde april och jag längtar så in i norden!
Och segertåget, aka Malin och Emma, ska återförenas i februari! Många bra saker efter jul!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Malin

22 år, kommer från Luleå, flyttade till Linköping när jag var 19 för att plugga till civilingenjör med inriktning Industriell Ekonomi under fem år. Under mitt tredje år på universitetet tog jag mitt pick och pack till Valencia. Det är där jag befinner mig nu. Med min spanjor som jag träffade när han åkte till Linköping under min första hösttermin, flyttade in i min korridor och som jag efter en mycket kort tid blev alldeles tokkär i. Passion och dans är något som liksom bara hör ihop. Lika mycket som alla vet att ett och ett blir två så är dans min passion i livet, och har alltid varit. Resten får ni fylla i själva genom att läsa min blogg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela