Malin

Carpe Diem!

Det är inte ofta jag ger upp..

Publicerad 2010-03-27 13:41:00 i Allt & inget

..men idag får det vara nog med digitalteknik för min del. Jag har pluggat jättebra varje dag förutom måndagen och idag blev det pannkaka av alltihop när jag skulle börja räkna på gamla tentor så det är bara att se sig besegrad för stunden. Jag lärde mig i alla fall en ny grej som jag inte kunde sen innan!

Jag ska ge en bättre uppdatering av las Fallas hade jag tänk, dock finns det inte så mycket att säga som jag hade trott. Tro det eller ej men jag blev faktiskt magsjuk när den viktigaste dagen kom och det var länge sen jag var så pass dålig som jag var den dagen...men vi svenskar (och framförallt vi norrlänningar skulle jag nästan vilja säga) är väldigt tåliga så dagen efter så var jag på mina stapplande ben och firade ända tills klockan sex på morgonen. Bra jobbat där eller vadå?!

Ikväll blir det att ta igen det jag har missat. Jag och Jaime ska bjuda ett otroligt trevligt par på middag och jag ska bjuda på kladdkaka! Det går alltid hem och jag vet att mannen i det där förhållandet gillar denna svenska delikatess väldigt mycket, precis som de andra spanjorerna som har smakat på kakan i Linköping.

Nu ska jag skriva ut lite saker och sen blir det promenad hem i solen UTAN jacka! Som jag har saknat värmen!!!
Dåligt humör

Publicerad 2010-03-12 18:23:03 i Allt & inget

Kan man vara annat när man är sjuk? Skulle inte tro det. Först trodde jag att det bara var en vanlig förkylning men nu känns det som att jag har influensa. Jag blev snorig och hade lite halsont i onsdags men jag tänkte att det skulle gå över under natten. Ack så fel jag hade! Igår blev halsen värre och istället för att gå ut bestämde jag mig för att stanna hemma för jag tänkte att jag kommer bli supersjuk om jag går ut nu. Och det, gott folk, skulle vara en askass tajming nu när vi äntligen är mitt i Fallas-firandet.
Tur det att jag stannade hemma igår för idag har jag knappt haft någon röst. Sen efter att jag kom hem var planen att jag skulle möta upp Jaime och hans kollegor i hamnen för deras paella/fallas-event men jag blev så otroligt trött och seg av sjukbacillerna så jag låg och vilade i soffan. Sen kommer den här jäkla flunsakänslan krypande, gud vad jag hatar den! Men jag har tagit något dunderpiller så nu är jag bara lite trött...
Det här var i alla fall otroligt tråkigt..sitta själv i lägenheten. Inte för att jag heller har ork eller lust att gå utanför dörren, men allt hade ju varit så mycket roligare om Jaime hade varit här och underhållit mig. Har ingen aning när han kommer hem. Tror inte det blir så snart (=bleeeeh!) så nu gäller det att ha fantasi. What to do?...hmmm...Sightseeing och mascletá idag

Publicerad 2010-03-05 23:21:16 i Allt & inget

Det är så lätt hänt att man glömmer bort att upptäcka sin egen stad. Händer alldeles för ofta i mitt liv. Nu har turen kommit till Valencia. Vi har blivit så bekväma här så att vi inte riktigt turistar i vår stad. Det hände i Luleå (fast iofs finns det inte så mkt att se där men skärgården som alla tjatar om skulle man nog ha kunnat utforska mer till exempel..), det hände i Linköping och nu händer det i den tredje största staden i Spanien.

Jag är verkligen inte helt lost här men jag kan heller inte säga att jag har koll. Efter helgen i Madrid så sa jag till Jaime att vi är fan skyldiga den här staden ett riktigt turistbesök. Så idag ska vi åka och titta på lite fina platser och byggnader samt kolla in ett eller två museum. Jag har gått och blivit väldigt kulturintresserad på sista tiden har jag märkt så det ska bli kul.

Självklart ska vi också gå och se mascletan, fast vi får hoppas att det inte regnar för då ställs hela grejen in. Igår kväll regnade det och har gjort det sen till imorse.


Nu blir det sängen gott folk!

En erfarenhet rikare?

Publicerad 2010-03-04 14:46:07 i Allt & inget


Var ut igår och jag är bombsäker på att någon stoppade någonting i min drink. Från en viss tidpunkt har jag en ren jäkla black-out. Vanligtvis när jag har druckit mycket (mer än igår) har jag väl också fått någon sorts black-out, fast det är mer som en dimma. Jag kommer alltid ihåg i stora drag alla händelser men från igår under några timmar kommer jag inte ihåg ett jäkla skvatt! Det är helt bäcksvart! Jag kommer inte ihåg slutet på krogen, när vi gick ut, när vi tog en taxi, den långa taxiresan till Kelly och Micaelas lägenhet, hissen åtta våningar upp, inget alls! Tack och lov att tjejerna tog hand om mig, det hade ju kunnat hända vad som helst annars.Madrid!

Publicerad 2010-03-01 19:51:18 i Allt & inget

Jag saknar ord...vilken underbar stad! Det finns inte en enda stad i världen som jag än så länge har besökt som är så otroligt vacker som denna stad. Så fort vi klev upp från tunnelbanan och jag såg vart vårt hotell låg så kände jag mig så otroligt bekväm. Sen blev det ju inte sämre av att se vårt underbara hotellrum med vår king size säng kan jag säga!

Vi gjorde jättemycket turism, det kändes som att vi var på jättemånga ställen men sen när vi kollade igenom vart vi ville gå så kändes det som att det fanns så otroligt mycket kvar att se. Det är precis det jag älskar med Madrid! Det är en stad med så mycket att erbjuda och det är inte riktigt samma sak här i Valencia. Den här staden är också fin men har inte alls lika mycket att erbjuda. Jag ser mig själv så starkt bo i Madrid och jag skulle hemskt gärna ha gjort det nästa år, om jag bara hade passat in i ramen för ett företag som erbjuder internship där.

 


Tyvärr blev våra bilder inte så bra som jag hoppades på, så inom en framtid så får vi nog köpa oss en bättre kamera och framförallt genomföra en liten fotokurs!

Nu har det börjat...

Publicerad 2010-03-01 18:40:05 i Allt & inget

Las Fallas är här...jag ska börja förklara vad det är trots att jag såklart inte vet alls eftersom att jag ännu inte har upplevt det själv. Till att börja med är det en tradition som firas i Valencia och inte i hela Spanien och de viktigaste dagarna som man absolut inte får missa är 15-19 mars. Absolut inbokat för min del!

Då kan man ju undra varför jag har skrivit att det har börjat idag. Jag tänker inte hålla er på halster utan kan berätta att det är idag, den första dagen i mars (måste bara flika in här att jag var tvungen att klä av mig till endast linne och byxor för det var så attans varmt också.. ;) ) , som man börjar med ett hejdundrandes liv utanför stadens stadshus, i form av ett aldrig skådat fyverkeri. Detta kommer äga rum varje dag, samma tid, varje dag tills Fallas sista dag. Och det här handlar inte om det man ser, utan det man hör. Under fem minuter utför de fyrverkeriexplosioner och lite i taget så blir det mer och mer intensivt och till slut når det upp till hela 120 dB. Jag fick som sagt uppleva det första gången idag och det var så mäktigt! Det går inte att beskriva men i slutet är explosionerna så starka och röken fyller upp hela torget, att man tror att man ligger i krig och är beredd att inta krigets försvarspositionen med händerna över huvudet...

Och innan spektaklet börjar ropar huvudfalleran, som är klädd i en alldeles fantastisk utstyrsel, ut i högtalare att starta "la mascletà". Jag kan nog inte säga så mycket mer nu, jag får berätta mer eftersom. Kul var det iaf och på lördag ska jag dra med mig Jaime dit så att han också får se det.

Eftersom att jag fortfarande inte vet hur man laddar upp klipp så finns det ett klipp från 2007 på en mascletà här...men det är ju inte riktigt samma sak på film...

http://www.youtube.com/watch?v=1SsIdx3ET6k
Om

Min profilbild

Malin

22 år, kommer från Luleå, flyttade till Linköping när jag var 19 för att plugga till civilingenjör med inriktning Industriell Ekonomi under fem år. Under mitt tredje år på universitetet tog jag mitt pick och pack till Valencia. Det är där jag befinner mig nu. Med min spanjor som jag träffade när han åkte till Linköping under min första hösttermin, flyttade in i min korridor och som jag efter en mycket kort tid blev alldeles tokkär i. Passion och dans är något som liksom bara hör ihop. Lika mycket som alla vet att ett och ett blir två så är dans min passion i livet, och har alltid varit. Resten får ni fylla i själva genom att läsa min blogg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela