Malin

Carpe Diem!

Asturias!

Publicerad 2010-04-22 01:20:37 i Allt & inget

Imorgon åker vi till Asturias igen. Vilken lycka! Och imorgon vid femtiden är Jaime officiellt ingenjör!! Det blir inte så mycket liv och rörelse här i bloggen förrän nästa vecka.

En värld utan Internet

Publicerad 2010-04-18 23:39:59 i Allt & inget

Går det?!

tänkte jag för mig själv i fredags. Allt började med att jag till min förskräckelse inte kunde komma på vad jag skulle kunna göra istället för att sitta och dumsurfa på Internet all den tid som jag gör. Om jag är hemma och pluggar så tar jag alltid paus framför datorn och Internet. Om jag har skola nästa dag och inte ska hitta på något på kvällen så är det Internet som gäller igen. Det fanns en tid när jag inte använde det vid alla tillfällen jag hade. Jag har en känsla av att jag också kände mig mindre stressad utan mitt kära Internet.


Sagt och gjort, helgen har inte innehållit varken bloggläsande, bloggskrivande, facebook-surfing eller aftonbladet-surfing. Istället har jag bytt ut det mot mestadels läsning och ytterst lite plugg. Jag läste ut den boken som jag skrev att jag hade börjat på sist och det var väldigt länge sen jag läste ut en bok på tre dagar. Det kändes bra men det märks att det boken är skriven före den utsökta trilogin som Paullina Simons skrev innan Eleven Hours. Ska verkligen komma tillbaka till det sen för de böckerna är verkligen rekommenderade av mig.


Slutsats:

En till två dagar utan Internet har faktiskt känts otroligt härligt men jag ställer mig fortfarande samma fråga som innan:


Vad fan roade jag mig med hemma för 5 år sen när jag inte pluggade, inte gick ut på nätet och läste en massa bloggar och tittade in på facebook så fort jag fick chansen?!En värld utan Internet känns så otroligt långt borta så det är skrämmande.

Jag lyckades!

Publicerad 2010-04-15 23:22:18 i Allt & inget

Jag skrev klart den hemska rapporten som har svävat som ett grått moln över mitt huvud hur länge som helst! Att det sedan tog tre och en halv timmar längre än de en och en halv timmar jag hade uppskattat att det skulle ta gjorde ju att jag inte kunde ta tag i de andra 99 sakerna jag har att göra, vilket ju var mindre bra. Men nu blev jag i alla fall nöjd med min rapport och det hade jag nog inte blivit om jag inte hade lagt ned så mycket tid på att färdigställa den. Bra jobbat Malin!

Imorgon är det rapport nummer 2 som gäller och jag hoppas jag kommer komma långt med den för det är inte bara jag utan också mina kära gruppmedlemmar som blir drabbade av det. Nåväl, det tar jag hand om imorgon. Skulle även vilja försöka få klart en engelska uppgift också. Herregud, jag vet inte om jag har missat något men när blev det helt plötsligt så svettigt? Det roliga är att jag kommer ju inte vara fri efter att jag har blivit klar med de grejer som jag har på min att-göra-lista nu för varje vecka är det en ny rapport, nya uppgifter och tester som gäller.


Idag har jag faktiskt också sökt tjänsten som studentvägledare inom min utbildning på LiU. Jag har velat jobba som det sen jag gick i gymnasiet så det vore kul att få göra något extra på sidan om studierna om jag kommer tillbaka till Linköping nästa år.


Igår kom förresten mitt paket från Amazon som innehöll två böcker av min favoritförfattare och ett xbox-spel som Jaime hade beställt. Streetfighter IV. Det var ett otroligt kul spel! Iaf när man vinner. Jag är ju en sån hemskt dålig förlorare så om jag inte har vunnit på några minuter så blir jag bara sur.


Jag fick hursomhelst råda bot på min bokabstinens. Jag läste ut en bok redan för ett par veckor sen och har sedan fått vänta i vad som har känts som evigheter efter den nya boken. Men nu är den här och idag belönade jag mig med flera timmars läsning efter att ha blivit klar med rapporten.Paullina Simons - Eleven Hours

Lugnet varar inte så länge

Publicerad 2010-04-15 10:06:40 i Allt & inget

Det var svårt att koppla bort sin besvikelse och irritation på sig själv efter den misslyckade tentan igår så det blev inte en så bra dag igår som jag hade hoppats på. Ni vet, den där känslan av att man har kommit ett steg längre. Man har skrivit den där tentan som man har behövt plugga till så länge. Men nu är den äntligen gjord, när du kommer hem efter tentan behöver du inte sätta dig och plugga den kursen igen. Du är ledig.

Tyvärr så har jag ju skjutit upp en massa saker som jag behöver göra klart i skolan så nu tänkte jag passa på när vi är lediga i två dagar till för sen går jag ju så mycket i skolan så då kommer jag nog inte alls ha lust att sätta mig på kvällen och skriva en massa rapporter och uppgifter. Jag har verkligen noll lust och hundra saker att göra så vi får väl se hur det kommer gå. Jag måste också se till att göra klart så mycket som möjligt för nästa torsdag är det en mycket speciell dag. Jag och Jaime ska åka upp till Asturias (Åh vad roligt det ska bli att åka tillbaka, jag älskar Asturias!!). Anledningen till att vi åker upp är inte bara för att hälsa på hans familj, utan Jaime ska äntligen officiellt bli ingenjör! Han ska göra sin presentation på sitt enorma ex-jobb som han egentligen blev klar med för ett år sen i Sverige. Fråga inte varför han måste göra det igen på spanska, det har att göra med konstiga och orättvisa skitregler som de har på universitetet...

Kan ni fatta att HAN, min karl, kan titulera sig som ingenjör inom telekommunikation snart?! Dessutom, en smartare, mer profesionell ingenjör får man leta länge efter innan man hittar. Nu hoppas jag bara att allt går som planerat och inget oväntat händer före det. Vi åker i alla fall inte med Ryanair den här gången så kanske är oddsen större att vi inte blir tre timmar sena eller störtar. Ja det vill vi ju verkligen inte.Plastikopererad!

Publicerad 2010-04-14 18:33:25 i Allt & inget

Ja nu pratar jag alltså om min käre blogg som har förtjänat detta efter snart tre år som trogen vän. Jag kan dock inte ta åt mig äran själv för det är nämligen en annan tjej som också heter Malin som har besparat mig mycket tid genom att lägga ut en del gratisdesignmallar som hon har gjort. Däremot måste jag klappa mig själv på axeln och säga att jag minsann själv också har gjort en del småjusteringar som kanske inte märks så mycket men som ger en OTROLIG skillnad! Att jag för en halvtimme sen förstörde allt på något lustigt sätt och fick börja om med allt hör inte hit...

För övrigt har det här varit en väldigt dålig dag! Jag skrev en tenta idag. Jag kunde nästan ALLT! Det är inte ofta jag säger, har nog bara sagt det en gång tidigare under min universitetstid, men jäklarns så mycket jag kan om Digitalteknik! Hursomhelst. Jag går till tentan, väldigt nervös trots att jag känner att jag kan det mesta, sätter mig ner och börjar tentan bra. Sen kommer jag på att den första uppgiften jag gjorde kanske skulle göras tvärtom.

Ska jag verkligen ändra mitt svar? Jag har ju faktiskt inte läst så mycket om just det här...jag tänkte ju kolla på det igår och sätta mig in i det men jag orkade inte efter allt jag redan hade pluggat. De hade ju den här grejen på förra tentan också, jag trodde det betydde att de inte skulle göra en uppgift om just det området? FAN! Nåväl, jag ändrar INTE, man ska hålla sig till sin första tanke. Ändrar jag det så gör jag det sen...

Därefter gjorde jag uppgift 2, påbörjade uppgift 3 och fastnade på den sista delen av den uppgiften. Jag gick vidare till sista uppgiften, som för övrigt är en av de områdena inom den här kursen som jag är KUNG på. Började läsa, fortsatte läsa, fortsatte, fortsatte...Den uppgiften hade man för det första behövt en kaffepaus till för att orka läsa allt. För det andra så var det inte lätt att förstå funktionen för det vi skulle göra! Till hälften klarade jag de så bra. Sen! Började allt det invecklade och jag tappade bort mig ungefär där. Till slut förstod jag att jag inte hade en chans på den.

Uppgift 4: 0 poäng!

Den tredje delen av uppgift två blev en hel cirkus. Observera att ju mer tiden gick desto mer uppstressad blev jag. När det var tio minuter kvar av skrivtiden så läste jag uppgiften igen och såg att jag skulle ha gjort som jag först tänkte, men det var för sent.

Uppgift 3: 2 poäng?

Detta resulterade i att jag till slut inte hann ändra uppgift ett så där har vi följande summering:

Uppgift 1: 0 poäng!

Jag behöver 5 poäng för att bli godkänd, få se nu...
Blir inte 0 + 2 + 2 + 0 = 5?
Jag har för mig det...

Härliga minnen

Publicerad 2010-04-11 11:25:37 i Allt & inget

Tenta om tre dagar och jag har helt kommit ur min pluggrytm. Hur ska det här gå? Jag hoppas att tentan inte är alltför svår för den här kursen kan man göra omöjlig om man så gärna vill det och om de skulle ta till den taktiken på tentan så är jag ganska körd...

Nu har den underbara veckan passerat. Den underbara veckan som innehöll en korttripp till Barcelona, upplevelsen att äntligen få se FC Barcelona spela live i Camp Nou, bo i en hotellsvit (vårt rum blev uppgraderat!), ha pappa och bror på besök under fem hela dagar och göra en massa turistliknande saker. Nu har jag varit på djurparken här och vill passa på att be fröken Rostu så mycket om ursäkt! För hade jag vetat att den djurparken var så bra som den var hade jag absolut tagit med dig dit när du var här! Herregud, flickan älskar ju Kolmården och jag kan säga att den här djurparken var sååå mycket bättre. Det var som att gå i en mysig liten djungel eller exotisk miljö medan man tittade på djuren istället för att gå på en jäkla asfaltsväg som jag verkligen hatar med Kolmården. Så förlåt så mycket Emma, jag ska försöka gottgöra det hela!

Tillbaka till resan. Jag älskar fortfarande Madrid mer än Barcelona. Vi ska ju tillbaka till Madrid i juni så vi får se om jag fortfarande tycker om den staden. Jag tror att jag var så himla sugen på att resa just då så kanske hade jag gillat Barcelona lika mycket om vi istället hade styrt kosan dit i februari. Hursomhelst så gillade jag inte Barcelona så mycket alls. Det var så otroligt mycket folk och trångt och jag gillade inte alls hamnen/stranden. Då har vi mycket bättre strand här i Valencia tycker jag! Här är det så mycket lugnare atmosfär, trots att man är inne i stan eller i centrum. Fast vi får väl se när alla turister hittar hit hur lugnt det kommer kännas...

Det var otroligt roligt att ha min pappa och bror här och jag ser fram emot sommaren otroligt mycket! Då ska jag äntligen komma hem till lilla skitluleå. Vi får väl se om jag kommer längta tillbaka när jag väl är där. Jag hoppas inte det, jag hoppas att jag kommer vara nöjd med att vara hemma i sommar. Jag har inte planerat att jobba, iaf inte med det jobb jag har haft nu två somrar i rad. Det är verkligen inte värt det. Jag har pengar så att jag klarar mig så varför ska jag stå ut med de hemska jobbtimmarna och pengarna som inte mäter upp till det jobb man har gjort..Jag skulle hemskt gärna jobba med något annat, men lycka till att hitta nåt när man inte känner någon som kan ge en liten hjälpsam knuff till ett ställe.

Det blir inga bilder idag. Malin är lat. Nu ska hon gå och försöka plugga..eller det där trodde inte ens jag på..


Sol, Barcelona, FC Barcelona + Zlatan och familjebesök!

Publicerad 2010-04-02 09:43:31 i Allt & inget

NU har jag stigit upp! Jag siktade på att stig upp vid åttatiden för att kunna sätta mig och plugga vid nio men det gick inte alls bra för igår var vi uppe länge och såg film. Eller jag halvsov faktiskt, vilket var synd, för den verkade bra: Shutter Island. Det är lätt hänt det där med att somna när man ser film...
Jag har dock mina anledningar till varför jag somnade. Att sitta på ett bibliotek över tio timmar i sträck gör inte en människa jättepigg direkt. Idag måste jag tyvärr plugga hemma så det kommer kanske inte gå så jättebra. För förutom att plugga måste jag fixa lite här. Såna här roliga saker som man bara inte kan få nog av t ex tvättning och städning...fast idag gör det ingenting, för jag städar och tvättar med anledning för att min pappa och bror ska komma hit och hälsa på från och med måndagen! Jag har inte träffat min pappa på nästan 8 månader så det är verkligen på tiden!
Och imorgon bitti åker vi iväg till Barcelona! Som jag har velat se den staden! Och som jag ha velat se en match live med FC Barcelona, och på lördag slår det in! Nyp mig, jag drömmer! Som om det inte hade kunnat bli så mycket bättre så är det äntligen varmt här och det ser ut att hålla i sig! Nu har den svenska sommaren kommit till Valencia, får se när den spanska heta sommaren kommer hit. Jag tror att det kommer vara väldigt bra väder här om en månad, alldeles lagom till Carro kommer hit. Ja, det är sant, Carro ska komma och hälsa på under en vecka i början av maj!! Det gillar vi.
Nu ska jag göra iordning gäst-/studierummet för annars kan jag varken studera där eller ta hit främmande för att sova där.Om

Min profilbild

Malin

22 år, kommer från Luleå, flyttade till Linköping när jag var 19 för att plugga till civilingenjör med inriktning Industriell Ekonomi under fem år. Under mitt tredje år på universitetet tog jag mitt pick och pack till Valencia. Det är där jag befinner mig nu. Med min spanjor som jag träffade när han åkte till Linköping under min första hösttermin, flyttade in i min korridor och som jag efter en mycket kort tid blev alldeles tokkär i. Passion och dans är något som liksom bara hör ihop. Lika mycket som alla vet att ett och ett blir två så är dans min passion i livet, och har alltid varit. Resten får ni fylla i själva genom att läsa min blogg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela