Malin

Carpe Diem!

Julie & Julia

Publicerad 2009-11-30 22:50:40 i Allt & inget

Jag har haft så mycket inspiration på sista tiden att skriva så nu är det mycket som måste ut. Det senaste jag måste berätta om är en film som jag och Jaime såg i helgen:
Julie & Julia

Ni har säkert redan hört talas om den. En mysig story om en charmig äldre dam som kring 40-talet hittar sin väg i livet genom matlagning för att sedan upprepa sig i nutid. Filmen har sina glimtar här och var hela tiden och den ger en bra känsla medan den ses. Men sen kommer "the End" och med de orden på skärmen så försöker man tänka efter vad filmen gick ut på...svaret på den frågan är: Absolut ingenting! Det tog ett tag innan jag insåg det, men filmen gick verkligen inte ut på någonting! Det är helt otroligt att man kan göra sådana filmer nuförtiden och jag är verkligen imponerad över hur lite man har tänkt över slutklämmen i storyn. Men visst, vill man bara slötitta på en film så kan den här filmen vara den att välja en regnig, alldaglig vardag. Jag ger den nog två stjärnor av fem! 

 

Min första Thanksgivingmiddag

Publicerad 2009-11-29 17:44:36 i Allt & inget

Dags för utvärdering av veckans bravader! Ska påminna er om att jag skulle på salsa, thanksgivingmiddag innehållande utklädning samt födelsedagsmiddag/fest med teleco-folket. Resultatet denna vecka blev två av tre. Sofie fick tyvärr ställa in salsan men förhoppningsvis så går vi nästa vecka istället.

Thanksgivingmiddagen blev av däremot. Torsdag kväll var det bara på med amishkläderna och resultatet blev kanonbra! Jag kände mig otroligt hemma i den nya stilen och middagen innehöll majskolvar, revbensspjäll, hemmagjord potatismos och massa annat gott. Såklart spelades också typisk Amish musik som vi skuttade runt till när vi absolut inte kunde hålla oss från den medryckande musikens takter...otroligt kul idé och otroligt härliga människor! Känns skönt att Jaime jobbar med sånt folk!

Fredagens födelsedagsfest var också väldigt lyckad! Vi var på en matkrog och åt det vanliga spanska käket (som jag för övrigt ska tillägna ett helt inlägg åt!) och drack en massa öl plus en shot med blå, otroligt god, vodka och en shot med grön, otroligt äcklig, vodka. Efter det var det dags att gå till den klassiska botellon. Det måste jag för övrigt kommentera om. Det är så konstigt för i Sverige får man ju absolut inte dricka på gatorna. Här däremot är det "tillåtet" att dricka ute på ett område en bit från universitetet men det är fortfarande officiellt förbjudet att dricka utomhus...tanken bakom det hela är att samla alla på ett ställe. Bra eller dåligt vet jag inte, men det funkar för mig iaf!

Efter att ha varit på botellon orkade jag verkligen inte gå till utestället och shaka. Klockan var fyra och jag kände mig mer än nöjd med kvällen som gått och efter en vecka med princip bara sovtid med Jaime så ville jag krypa ner i den varma sängen med honom. Ett mycket bra avslut på kbällen måste jag säga!- Det här är tamejtusan den bästa utklädnaden
jag tagit del av!


 

 

Våffeldagen!

Publicerad 2009-11-29 17:26:43 i Allt & inget


Ja idag är det min och Emmas våffeldag, det är vår jul/våffeldag som vi har haft som tradition ända sen vi har känt varandra. Vi har med andra ord hunnit uppleva hela två våffeldagar.

Våffeldagen infinner sig någon gång i och med första advent. Dagen innfaller på en lördag, dagen före första advent och den börjar med ett ordentligt komma-i-fas-plugg kring tolv-tiden på dagen och håller på till ungefär klockan fem. Efter det kan man med gott samvete lägga terminens ogjorda lektionstal bakom sig och bara njuta av att julen är alldeles runt hörnet. Efter det så är det bara att ta fram tomteluvan, sätta på julmusik och äta våfflor med grädde och sylt. Sen får man ju absolut inte glömma bort Baileys, Tequila Rose, Tequila och öl/cider...

Sen är det liksom bara att freestyla sig fram resten av kvällen, men det viktigaste av allt, som är ett av huvudsyftena med den här dagen, är:
Gör inga planer!
Om man inte har dett ai åtanke så blir det inte Våffeldagen Emma-Malin-style. Detta betyder att denna dag kan se olika ut för varje år som går. År 2007 innebar det ommöblering i korridoren med massa fina citatlappar såsom: "Gud, vad jag skriker!" och klassikern "Om man rör på den!!" Kvällen slutade med påklädning av overall och sist men inte minst drog vi till en fest där vi inte kände någon förutom en person. Att sedan alla människor på den festen verkade veta vilka vi var gjorde ju det hela bara roligare.

År 2008 sviker mitt minne mig lite grand men jag har ett svagt minne av julmusik, tomteluvor och NH...

-Våffeldagen 2008

Coming up!

Publicerad 2009-11-24 22:24:28 i Allt & inget


Nu borde jag inte sitta här. Nu borde jag sitta vid mitt skrivbord och antingen programmera, plugga på elektroniska kretsar, signaler eller varför inte lite produktionsdesign? Och mer finns det att välja på. Ja ni ser ju varför jag sitter här iaf...Fast jag ska bara sitta här en stund! (Får väl se vad jag gör efter det...)

I veckan har jag roliga planer, utöver allt studerande förstås, som ju är hur roligt som helst...Imorgon blir det salsa med en svensk tjej Sofie, som också är från Linköping, som jag helt random träffade på universitetet enligt följande scenario:

Jag sitter på UPVs stora bibliotek vid borden där alla andra sitter och pluggar. Är helt inne i min värld av krafter, fjädrar och rotationer när jag helt plötsligt hör:

Hon: "Är du från Linköping?"

Jag: "?????????????????????...jaaa..."

Här har jag inte hört en jäkla kotte som pratar svenska på över två månader så ni kan ju föreställa er hur förvånad jag blev...kort och gott så såg hon mappen som jag hade på min plats på bordet. Jag har använt den mapp som vi fick full med info från LiU med det snygga anslagstavelmönstret (hittade jag just på ett ord?) och det kände hon såklart igen. Vilken slump! Tänk om jag hade haft en annan mapp eller om jag inte skulle ha haft den på bordet? Livet är lustigt ibland.

Hursomhelst så väntar denna vecka:

- S-A-L-S-A (!!!) med Sofie med flera

- Thanksgivingsmiddag hos Jaimes kollega. Denna aktivitet inkluderar också utklädning???

- Födelsedagsmiddag, botellon & utgång med teleco-spanjorerna. Kan ju inte bli annat än roligt! Får bara inte bli så roligt som förra gången. Då tjänade jag en ros men förlorade 200 kr för att jag trodde att jag hade tappat en biljett som jag senare upptäckte att jag bara hade flyttat från min plånbok till min kjolficka. Så att det skulle bli lättare att hitta den när den skulle användas...starkt jobbat där, Malin...

Avslutningsvis så har blogg. se finally accepterat EN av alla hundra bilder jag ville ladda upp. Jag blir tokig på det här, men förhoppningsvis kommer snart fler bilder att få förgylla min blogg! Håll till godo!


Bättre sent än aldrig

Publicerad 2009-11-21 14:50:20 i Allt & inget

Nu är det två månader sen jag var har och satte mina fotspår på riktigt...skäms! Så här kan jag ju inte hålla på. Det är så himla roligt att gå tillbaka och läsa vad man hade för intryck och tankar tidigare i livet. Och då måste man ju hålla uppe skrivandet! Just det Malin. Skärpning!

Att flytta till Spanien är kanske det största jag har gjort hittills i mitt, än så länge, inte så jättelånga liv. Många förväntningar hade jag, föreställningar om hur det skulle vara. Hur det kunde vara. Ni vet redan en av mina osäkerheter som jag hade, som jag skrev för två inlägg sen. Men det finns mer. Och jag måste verkligen påpeka att det verkligen aldrig blir som man har föreställt. Aldrig.

Anledningen till att jag inte har skrivit på två månader skulle kunna vara för att jag har haft så mycket att göra. Upptagen med att hitta boende, upptagen med allt praktiskt arbete med universitetet, upptagen med alla mina nya erasmus-vänner jag har träffat iom "erasmus-nollningen" här i Valencia. Så har det faktiskt inte varit! Jag kan nog inte skylla det på något annat än lathet och att jag har haft jetlag med den stora omställningen. Här är rapporten på mina förväntningar och verkligheten (en kopp kaffe rekommenderas då detta inte är läst på 30 sekunder):

(1) Min största, och nästan självklara förväntan, om att det skulle hållas en så kallad nollning för alla utbytesstudenter här (som på underbara LiU), har inte alls klaffat med verkligheten. För ska man anordna en nollning så är det någon som ska göra det också och här finns inte ambitionen för det. Här utelämnas man till att styra ihop saker själv. STOR skillnad från när jag flyttade till Linköping. Visst finns det en massa lappar om en massa fester för erasmusstudenter hit och dit. Massor! Problemet är ju då att jag inte kom hit med någon annan student som också skulle studera på UPV. Men man kan väl alltid gå själv tänker ni då? Eeeh...skulle inte tro det! Jomenvisst, jag går väl själv till den där baren där de har gratis salsakvällar och jagar de andra stackars människorna i desperat behov av sällskap. Jag har fortfarande min stolthet och den vill jag behålla ett litet tag till.

(2) Att språket skulle bli ett stort problem, speciellt i och med de hemskt tunga kurserna som vi läser i vårt program, var ju ett faktum. Jag som, nu och då, känner att det är kämpigt på I, trots att vi läser på svenska, hur sjutton ska det gå med alla kurser på spanska?? Svaret på den frågan är: Skitbra! Är det något som har gått över förväntan är det språket. Tack och lov för kursen som jag läste parallellt förra året (har fått mkt gråa hår över den..) för den gav mig alla verktyg jag behövde för att kunna avancera så fort som jag har gjort. Så fort jag kom hit så har det i stort sett bara flytit på och spanjorerna tappar ordagrant hakan första gången de pratar med mig och får veta att jag bara har studerat spanska i ett år. I Sverige dessutom! Jag är så himla glad och imponerad över min egen förmåga. Har alltid velat kunna ett annat språk utöver svenskan och engelskan. Visst finns det fortfarande mycket kvar att lära. Men som jag har lärt mig på endast tre månader! Här blir jag verkligen osvensk och sträcker på mig av stolthet! 

(3)
Det här året fick jag ha sommarlov i tre månader. Två månader jobb och en månad ominstallation här. Jag kan ju inte säga att man får upp motivationen till att fortsätta studierna. Jag har varit fruktansvärt omotiverad till de stundande studierna. Jag ville åka till Spanien, jag ville lära mig ett nytt språk, få nya erfarenheter...men inte studera! Så det var lite motigt att börja gå till universitetet igen för att ytterligare ett år överarbeta hjärncellerna...till min förvåning så väcktes mitt intresse för att studera igen och jag har aldrig varit så intresserad av de saker jag har pluggat som nu. Jag vet inte om det är språket eller sättet de lär ut saker här (inga lektioner plus första tentorna i januari) men att jag till och med gillar (ja, ni läste rätt) att ta fram böckerna och sätta mig vid skrivbordet är en otrolig motivationshöjare som är mycket välkommen i mitt liv.

(4) Jag har ju flyttat långt en gång. Det gick ju otroligt lätt. I stort sett så fort jag satte min fot i Linköping så kändes det rätt och tryggt. Samma känsla måste ju då infinna sig vid flytt till ett annat land? Det är ju samma handling fast med en annan destination...vad fan tänkte jag med?! Såklart det inte är samma att flytta till Valencia som att flytta till Linköping! Linköping som fortfarande är Sverige betyder för mig trygghet. Miljön är i stort sett samma i hela Sverige. Det finns inte så många nyheter. Språket är också samma överallt. Kulturen är densamma. Inte i Spanien. Jag vet inte var jag ska börja förklara men för det första är miljön verkligen inte densamma ALLS här som i Sverige. För mig har Spanien alltid känts lite fattigt med sina gränder här och var med betonghus som ser förfallna ut, kombinerat med lite andra, för mig som är svensk ,"fattiga" intryck. I början har jag känt mig otroligt otrygg och när inte samma känsla infann sig som den jag hade när jag kom till Linköping, blev jag lite förvirrad.

Trött? Hungrig? Uttråkad? Spelar ingen roll. Jag är inte klar ännu. Vi har inte kommit till delen där jag är idag...

...idag har jag fortfarande inte träffat många utbytesstudenter, men ännu bättre många spanjorer som har gjort att jag har fått lära mig språket ännu bättre plus att jag får mer inblick i det spanska vardagslivet. Det var en av de sakerna som jag verkligen ville uppleva innan jag kom hit och jag hoppas det kommer fortsätta så

...idag kan jag prata timtals på spanska, vilket jag absolut inte kunde göra när jag kom hit i början. Finns ju dock fortfarande mycket kvar men jag känner att jag är på väg dit med stormsteg!

...idag bor jag i en lägenhet utan dess like, i en miljö och ett klimat utan dess like. Att det är snart är december  och att jag gick med shorts idag är så otroligt härligt så det finns inte. Och lägenheten...jag vill aldrig lämna den här lägenheten. Jag ska ta med mig den vart det än bär vidare i livet. På nåt sätt...
   
...idag är jag med den människan som jag vill vara med för alltid. Bland det bästa jag har gjort är att flytta ihop med honom. Jag vill bo med honom och vara med honom för alltid. Inte för att jag bör tänka så, utan för att jag verkligen vill det.

Det finns en hel del jag inte har skrivit om, roliga saker. Men jag ska verkligen försöka ta tag i min blogg och skriva om det. Bara det gick att ladda upp lite bilder också! Jag har faktiskt, hör och häpna, tagit jättemycket kort och de är så himla fina så jag skulle så gärna vilja visa dem. Med det säger jag bara:

Fortsättning följer...
 
Jag vänjer mig aldrig...

Publicerad 2009-11-17 14:43:51 i Allt & inget

..med 25 grader och sol i slutet av november
..med att inte ha skrivit en endaste fucking tenta efter att ha bott här i 90 dagar och att jag inte kommer skriva en förrän om ytterligare 60 dagar (????) (Med andra ord skulle jag ha hunnit med upp till sex st tentor om jag hade varit i Linköping...)

Men man tar väl seden dit man kommer, va? ;)

Om

Min profilbild

Malin

22 år, kommer från Luleå, flyttade till Linköping när jag var 19 för att plugga till civilingenjör med inriktning Industriell Ekonomi under fem år. Under mitt tredje år på universitetet tog jag mitt pick och pack till Valencia. Det är där jag befinner mig nu. Med min spanjor som jag träffade när han åkte till Linköping under min första hösttermin, flyttade in i min korridor och som jag efter en mycket kort tid blev alldeles tokkär i. Passion och dans är något som liksom bara hör ihop. Lika mycket som alla vet att ett och ett blir två så är dans min passion i livet, och har alltid varit. Resten får ni fylla i själva genom att läsa min blogg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela