Malin

Carpe Diem!

Äntligen lite lugn och ro

Publicerad 2010-01-28 16:22:11 i Allt & inget

Trots att jag är täppt och har en irriterad hals så kunde jag inte ha det mer bekvämt. Jag sitter i vår soffa, som är så himla skön måste jag säga, och solen skiner som aldrig förr! I tisdags hade jag min sista tenta. Eller egentligen har jag en tenta till, imorgon. Men efter två månader med den kursen har jag förstått att det är alldeles för hög nivå i jämförelse med vad jag är ute efter. Så nu blir det att söka fler kurser igen...det är verkligen en av nackdelarna med att åka utomlands. Det finns ju aldrig något som är exakt som min utbildning i Linköping. Men men, med tiden har jag iaf lärt mig att man behöver iaf inte stressa upp sig, det löser sig bara man engagerar sig lite i det.

Hursomhelst, min första lediga dag igår på otroligt länge. Äntligen fick jag göra vad jag ville! Äntligen har jag inget annat viktigare ivägen för det som jag så länge hade velat göra! Och det jag gjorde igår var:
En storstädning! Japp! Så rolig är jag! Nämen jag hade känt hur länge som helst att jag ville ta tag i lägenheten ordentligt, för vi hade lite papper och räkningar här och var, inte städat ordentligt på ett tag och en allmän liten röra. Det var väl inte det roligaste jag har gjort, men efter att ha städat och tvättat och känts lukten av rengöringsmedel så kan man inte annat än att känna sig otroligt nöjd med sig själv!

Innan jag började städa låg jag och läste en av mina nyinköpta böcker. Jag var tvungen att läsa jättelänge, både för att den är så bra, men mest för att den är så otroligt tragisk! Den här författaren är den enda författaren som har fått mig så berörd av hennes ord. Det är kul att ha hittat en författare i min smak, men också är det jobbigt att man ska må dåligt för en bok. Det är ju bara en massa skrivna ord för guds skull!

Nåväl, annars så ska jag iväg och dansa igen på ett par timmar. Jag känner fortfarande att jag vill dansa jazz men just nu har de bara streetfunk som faller mig i smaken. Hursomhelst så är det otroligt roligt för hon som leder gruppen är helt i min smak! Och nu den här terminen ska jag tamejtusan lära mig salsa, så det så! Jag hade tönkt skriva in mig på Bollywood också för det ser så himla roligt ut. Vi får väl se om det är den typen som jag har sett på tv, man vet ju aldrig...

Idag känner jag mig väldigt tillfreds måste jag säga. I förrgår efter tentan blev jag nästan lite rädd. Haha, jag har ju inte varit så här fri på så länge så jag visste inte riktigt vad jag skulle hitta på! Men nu börjar jag vänja mig vid tanken och känslan att inte vara i tenta-p. Skönt.

Imorgon ska jag träffa Ivan, och han ska skjutsa mig på sin motorcykel (?!) och jag är jättenervös! Jag hoppas att han har en extra hjälm för de kör som galningar här i Valencia. Ni kan väl be en bön för mig imorgon vid ett-tiden?

(Och nu fick jag just reda på att jag klarade min andra tenta! Två av fyra avklarade, en klarade jag tyvärr inte, och en får jag nog inte svar på förrän om ett bra tag. Men vilken dag! :D )

En dålig pluggdag

Publicerad 2010-01-15 14:25:33 i Allt & inget


Idag har det inte alls gått som jag hade hoppats och det ser verkligen mörkt ut inför tentan på måndag. Tänkte be er hålla tummarna för ett mirakulöst genombrott! ;)

Redo för tenta!

Publicerad 2010-01-12 13:35:25 i Allt & inget

Nyduschad och redo för tenta! Eller? Jag hatar att skriva tentor på eftermiddagen, och de två jag har skrivit här har tyvärr legat på eftermiddagen. När jag stiger upp kring nio är det okej. Jag kliver upp, äter frukost, läser igenom och repeterar i huvudet några timmar med en liten paus, duschar och efter det så tappar jag tagget. Då blir jag trött och seg och känner inte alls för att skriva tenta. Men men, det är sånt man får ta helt enkelt. Efter tentan måste jag rusa iväg för då ska jag göra något alldeles speciellt som jag inte har gjort på...8 månader??? Herregud, är det så länge sen? Jag har inte dansat på 8 månader! I alla fall så ska jag prova igen på ett ställe som jag var och provade modernt på. Han var alldeles för flummig (var dock väldigt gay = väldigt trevlig) för kunna ta det seriöst. Sen känns det som att första terminen här har varit en form av anpassningsperiod så jag har varit mitt uppe i det och jag for aldrig tillbaka dit för att prova jazz och funk. Idag ska jag på funk och om det är den sortens funk som de dansar i ett dansprogram som vi följer manisk så blir jag otroligt glad! Men jag har inte alltför höga förväntningar då han som sagt var lite lustig den där dansläraren...

Sen vi kom tillbaka från Asturias, underbara Asturias, så har mitt plugg-och-stress-tempo saktats ner. Det är väl både positivt och negativt. Det positiva är att jag inte stressar upp mig till en ohälsosam nivå. Det negativa är att jag verkligen MÅSTE börja plugga ordentligt imorgon. Min nästa tenta har jag inte alls börjat med så jag har fem dagar på mig att lära in den där tråkiga kursen. Att slappna av i all ära men nu får jag ta och skärpa till mig om jag ska klara av tentan!

Nu är det väl dags för att laga lite mat så att den får sjunka lite innan promenaden till universitetet. På återseende!

Julledigheten 2009

Publicerad 2010-01-08 00:00:43 i Allt & inget


Så underbart det var att få åka iväg till norra spanien igen över jul och få lite andrum från Valencia. Kan inte förklara hur glad jag är över att kunna prata med Jaimes familj, som är helt underbara. Det visste jag förstås redan, men det är ju skillnad när man förstår rakt av vad de säger och inte behöver en översättare! Här kommer lite bilder från nyår:

 

      

 

- Kanske är svårt att se vad jag har på fatet på bilden här till höger, men det är vindruvor.
12 stycken som man äter på nyårsafton; en vindruva för varje klockslag.
De representerar årets kommande tolv månader och ska visst ge tur
om man hinner med att äta dem.
I år lyckades jag äta alla i tid! :D

Min älskade iPod touch

Publicerad 2010-01-07 23:34:52 i Allt & inget


Jag visste inte ens själv att jag behövde en eller att jag skulle ha så roligt med den där elektroniska saken. Men Jaime han vet allt han! Fick en sån här i julklapp, min nya bästa vän:Välkommen 2010!

Publicerad 2010-01-01 21:28:24 i Allt & inget

Nytt år, nya möjligheter! Jag kan inte hjälpa det men varje nyår känns som en nystart. Inte för att jag ska ändra på något, men känslan finns där. I och för sig så vet jag inte riktigt vad som kommer dyka upp under år 2010. Har ju börjat tänka på lite olika saker och ting och vi får väl se hur året tar form längre fram...

När jag tittar tillbaka på året som gått så känns det inte som att det har hänt så mycket. Fast det har det ju verkligen gjort! 2009 var året som...:

- ...jag slet som ett djur för att klara av mina ordinarie tentor, omtentor och den feta spanskakursen. Finns bara ett ord som kan beskriva det: Aptungt! (Men jag klarade det minsann! ;) )

- ... jag blev sambo(!)

- ... jag tog en alldeles för lång paus med dansandet (hallå valencia, vakna upp och fixa mer danskurser!!!)

- ... jag lärde mig ett främmande språk

- ... jag pga föregående punkt för första gången kunde prata på riktigt med Jaimes familj och vänner

- ... jag och Jaime var separade i två månader (glömmer aldrig...hujja!)

- ... jag sommarjobbade som en galning, som jag faktiskt INTE skulle vilja göra igen, inte på det jobbet

- ... jag var tvungen att ta avsked till så många av mina kompisar i Linköping

- ... jag saknade som mest. Finns inget år jag har saknat så mycket människor som hösten 2009. De som jag har saknat av hela mitt hjärta har varit: mamma, pappa, bror, farmor, farfar, mormor, morfar, ann-cha, emma, carro, paola, frida, anton, joel, min klass i största allmänhet, marcus, pablito och alla andra spanska knäppskallar från jaimes erasmusårgång

- ... jag faktiskt genomförde ett av mina mål här i livet och åkte iväg och studerade utomlands

- ... jag flyttade från mitt älskade korridorsrum. Hur fasiken kan man älska ett korridrsrum? Har ingen aning, men det var vekrligen hemma-hemma för mig

- ... jag gjorde palt för första gången i mitt liv

- ... jag firade Thanksgving för första gången i mitt liv

- ... jag köpte en levande blomma för första gången i mitt liv

- ... jag lärde mig att maten inte alls är lika bra överallt i Spanien. Det ska tamejfan vara Asturias! 

Hade velat ladda upp lite bilder från igår när vi firade nyår med Jaimes familj, men jag har nog inte kabeln med mig tyvärr. Så det får vänta! På återseende gott folk!Om

Min profilbild

Malin

22 år, kommer från Luleå, flyttade till Linköping när jag var 19 för att plugga till civilingenjör med inriktning Industriell Ekonomi under fem år. Under mitt tredje år på universitetet tog jag mitt pick och pack till Valencia. Det är där jag befinner mig nu. Med min spanjor som jag träffade när han åkte till Linköping under min första hösttermin, flyttade in i min korridor och som jag efter en mycket kort tid blev alldeles tokkär i. Passion och dans är något som liksom bara hör ihop. Lika mycket som alla vet att ett och ett blir två så är dans min passion i livet, och har alltid varit. Resten får ni fylla i själva genom att läsa min blogg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela