Malin

Carpe Diem!

Kultur är gott!

Publicerad 2009-12-18 12:59:51 i Allt & inget

Nu har jag flytt fältet från skolböckerna än en gång. Skäms på mig! Men jag gick ju faktiskt inte ut igår så nu förtjänar jag att fly för ett inlägg här.

Har helt glömt bort att berätta om förra helgen. I lördags så var vi på en Espicha. Det är ett event som egentligen anordnas i norra Spanien (Asturias) där Jaime är ifrån. Det är egentligen inget annat än ytterligare en ursäkt för de att drick "la sidra" och äta massvis med god mat. Jag älskar verkligen den spanska maten, men framförallt från norra Spanien! Hursomhelst så finns det en grupp (eller förening??) här i Valencia som heter "Casa de Asturias" som ordnar event och har lite olika aktiviteter under året.- En ful tecknad bild på hur sidern serveras!

Väl där var det bara att börja dricka den kända sidra som man ALDRIG kan få för mycket av i stundens hetta. Efter ett visst intag av god mat och gudarnas dryck så träffade vi en kille, Adrian, som kom från samma lilla skruttby som Jaime. Snacka om slump! Han och hans flickvän Suzana var hur trevliga som helst och vi hade en jättetrevlig Espicha med de och annat folk. Med folk menar jag personer över trettio år, fyrtio år och femtio år. Jag tyckte att de var väldigt trevliga och hällde upp många glas av sidra till mig. Jag nämnde det till Jaime och han svarade mig med ett litet flin:

"De förstår inte att du kan drick så mycket så de vill knäcka dig."

Se där! Vad säger man om den äldre generationen som försöker supa ner en liten flicka som jag? Nåväl, de lyckades INTE med det. Jag stod på benen hela kvällen och till och med lärde mig grundstegen till Asturias folkdans. Det lär jag ju få visa upp nu i jul...

På söndagen hade jag världens huvudvärk men vi pallrade oss ut och mötte upp Adrian och Suzana för att ta en öl och prata om allt möjligt. Adrian som är med i gruppens fotbollslag sa även att Jaime kunde få spela med dem om de var någon man kort någon gång...I förrgår kom samtalet. Jaime som inte har spelat fotboll och rört på sig på det sättet på hur länge som helst, som också röker som en borstbindare nu, skulle vara med i en match igår. Igår kväll kunde ha varit sista kvällen jag hade fått sett min käre sambo vid liv och jag skojjar inte! Han nästintill DOG där på planen. För han ger aldrig upp. Jag tror att han hellre dör på planen än ger upp faktiskt...Jag och Suzana hade iaf jätteroligt medan vi kollade på gubbarna som jagade efter bollen. Det slutade med 5-1 till motståndarna men vi gjorde ju iaf ett mål!

Idag ska en kompis hjälpa oss att skeppa hem lite gasbehållare för vi har ju gas till spisen, vattnet och värmen. Värmen som just nu inte existerar i vår annars så trevliga lägenhet. Tack och lov att vi ska få låna två värmesystem! Imorgon kommer dem. No more igloo!!!!

Annars är jag så lycklig för jag ska få se FC Barcelona spela den fjärde april och jag längtar så in i norden!
Och segertåget, aka Malin och Emma, ska återförenas i februari! Många bra saker efter jul!

 

Det gäller att leva i nuet...och julpynta!

Publicerad 2009-12-17 00:06:56 i Allt & inget

Nu har jag äntligen julpyntat lite här hemma! Jag hade en konversation med mig själv där jag reflekterade över hur väldigt gärna jag ville köpa en massa julklappar och slå in och julbaka, men framför allt så saknar jag julpyntet..."men nästa år Malin. DÅ. DÅ ska jag fira jul så det står härliga till!" Som svar fick jag av mig själv, efter en halv sekunds leende:

"...???..."

Vänta nu! Man kan ju inte hålla på att skjuta upp saker till höger och vänster. Hur skulle det se ut? Då lever man inte förräns man är död. Jag vill ju helst leva när jag är vid liv. Så sagt och gjort, så fort jag hade insett att livet är kort så gick jag in till en av alla hundratals kinesbutiker som finns här. Och gud vad de hade mycket julsaker där! Var nog där i en timme och njöt och småplockade lite fina julsaker. SÅ nu är det julfint här! Tji-tjing! :D
- Köpte även en julstjärna i form av en blomma. Vuxenpoäng till
mig eller vadå gott folk?!


Kvällsskrivning

Publicerad 2009-12-09 22:45:32 i Allt & inget

Nu sitter jag i sängen, trött som en jag vet inte vad och lyssnar, för tusende gången på Enya. Ja, jag har nog lyssnat på hennes Best of - skiva tusen varv nu. Laddade ner den i söndags och sen lät jag den rulla i princip hela dagen medan jag pluggade. Anledningen till denna musik har helt klart varit på grund av en Sagan om ringen - inspirerad vecka. Jag och Jaime har sett alla tre filmer, den förlängda versionen och gud så bra filmerna är! Jag får rysningar bara jag tänker på dem!

Nu har vi också passerat vår två-års-dag. Det blev mer som ett helt helgfirande än ett dagsfirande. Vi gick in till stan och åt, gjorde en supergod middag hemma med vin. Dagen efter åt vi sushi (!) och gick till City of science and art. Ett ställe vi inte har varit till på ganska länge så det var ett mycket kärt återseende. Och äntligen har hösten kommit hit till Valencia! För en nordbo som jag så är det så himla skönt att få känna lite, lite kyla. Kan väl iofs inte säga direkt att det är ens lite kyla, men det är som vårväder i Sverige skulle jag nog kunna säga. Jag saknar kylan lite grand, så att jag nu får ta på mig min höstjacka på morgnarna trivs jag med!

Jag hade tänkt ladda upp lite bilder men det tar så otroligt lång tid så det får bli en annan dag. Nu ska jag försöka plöja mig igenom Jaimes favoritbok, The three musketeers som jag har köpt för säkert tre månader sen och endast läst sjuttio sidor av. Jag har inte gett upp hoppet ännu om att verkligen börja läsa den på riktigt (och inte bara två sidor åt gången...) genom att läsa på kvällarna innan jag går och lägger mig. Boken är inte alls dålig, men jag har som inte alls kunnat koncentera mig på den. Det är inte som min favorittriologi, som är det bästa jag någonsin har läst. Det ska jag avslöja vilka böcker det är i ett senare inlägg. Nu väntar sängen! 


Upp igen!

Publicerad 2009-12-02 22:55:12 i Allt & inget

Nu har jag avslutat kvällen med det sedvanliga tv-tittandet som jag och Jaime brukar ägna oss åt vid middagen, nämligen Fama. Är typ ett dansprogram, fast inte som So you think you can dance. Här är det mest amatörer som dansar och tränar och utvecklas. Det är faktiskt kul att se vissa som utvecklas mycket, men det är minst lika kul att se de som inte utvecklas alls! Usch de här hornen som jag försöker dölja växer ut ur pannan ibland...

Idag mår jag bättre än igår kan jag säga. Jag har väl glömt att nämna det men jag vad faktiskt sjuk i förrgår och igår. Hade en snabbinfluensa i kroppen eller något liknande. Jag mådde så dåligt måndag kväll att jag tänkte "Jaha, nu kommer svininfluensan och tar mig. Se godda då, tack för det här livet..." men det varade bara i 24 timmar! Visserligen har jag haft det lite knepigt i halsen men det är också på väg att bli mycket bättre!

Och gud vilken stor saknad ni fick ta del av igår. Den var helt enorm! Men äntligen fick jag prata med min Ac igår och det gjorde det hela mycket bättre. Sen försöker jag att inte lägga så mycket press på mig i skolan för det är ju trots allt "bara" studier. Det är viktigt med utbildning, men om du dräper dig på vägen eller mår dåligt kanske man måste ta och omprioritera sina tankegångar under färdens gång...

Veckans se-fram-emot kommer här:

- Fredag: Eventuell utgång med Sofie m.fl (försök nr 2?)

- Lördag OCH söndag: Trrrrrrrrrumvirvel.....min och Jaimes två-års-dag!! Får se vad vi hittar på. Blir nog en riktigt fin middag med en massa prat. Skulle vilja göra något mer men har inte hittat något ännu...Jag hoppas det blir en kanondag i alla fall! Förra året var en riktig höjdare!
Vår återförening i Linköping
efter två hemska månader utan varandra


Ett ord räcker

Publicerad 2009-12-01 17:36:50 i Allt & inget

och jag får en sådan grym lust att bara kasta studiematerialet åt sidan, boka första bästa flyg hem till Sverige och bara umgås med alla de där hemma som gör det hela så svårt att vara här utan dem.

Med den fruktansvärda pressen jag känner att klara av alla kurserna, både på grund av CSN (haha, ja faktiskt!) och på grund av att inte hamna efter med min utbildning, plus alla jag saknar i Sverige så blir det så svårt ibland att slappna av och ta vara på tiden här. Men jag har sådan otrolig stolthet och kämparanda att jag aldrig skulle kunna ge upp och åka hem igen. Jag skulle inte alls vara nöjd med det valet.

Jag är förvånad att jag skriver på det här sättet, med sådan nedstämdhet. Det är väl meningen att jag ska ha the time of my life här?Och sen kommer du och slår huvudet på spiken. Underbara människa! <3


 


 

Om

Min profilbild

Malin

22 år, kommer från Luleå, flyttade till Linköping när jag var 19 för att plugga till civilingenjör med inriktning Industriell Ekonomi under fem år. Under mitt tredje år på universitetet tog jag mitt pick och pack till Valencia. Det är där jag befinner mig nu. Med min spanjor som jag träffade när han åkte till Linköping under min första hösttermin, flyttade in i min korridor och som jag efter en mycket kort tid blev alldeles tokkär i. Passion och dans är något som liksom bara hör ihop. Lika mycket som alla vet att ett och ett blir två så är dans min passion i livet, och har alltid varit. Resten får ni fylla i själva genom att läsa min blogg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela