Malin

Carpe Diem!

Kort och gott

Publicerad 2010-07-25 13:32:57 i Allt & inget


9 dagar har jag varit i Sverige nu och ursäkta språket men fy fan vad skönt att vara tillbaka!!

4 timmar kvar av äventyret

Publicerad 2010-07-15 13:56:46 i Allt & inget

Eller planet lyfter egentligen inte förrän klockan åtta ikväll men man ska ju ta sig dit också i tid! Sen blir det en ensam natt i Frankfurt på motellet som ligger just bredvid flygplatsen. Kanske låter lite ovärt att spendera 46 EUR för endast 8 timmar men jag har väntat så många gånger på olika flygplatser så just den här gången när jag är själv kändes det otroligt värt pengarna! Det värsta jag har väntat med Jaime var faktiskt i Frankfurt (notera att denna flygplatsen är den värsta jag har varit på hittills..) där vi väntade hela 17 timmar mellan flygen. Vi sov inte den natten kan jag säga...

Den senaste tiden har allt jag gjort varit "det sista" här i Valencia och det väcker en viss ångest och press. Jag gillar verkligen inte att tänka på att allt jag gör är det sista jag gör här. I tisdags tog jag mitt sista dopp i det underbara havet, på kvällen såg jag min sista dubbade film på bio, igår firade jag min sista utekväll här med ett kompisgäng. Och nu är det här mitt sista inlägg från Valencia. Det luktar depression all over!

Istället får jag tänka på att den närmsta tiden kommer jag göra mycket efterlängtade "första gången på en mycket lång tid"-saker. Imorgon sätter jag min fot i Sverige igen för första gången på 330 dagar. Jag kommer känna den svenska, eller framförallt den norrländska, blåsten i fejjan och det kommer vara otroligt skönt för det är så jäkla outhärdligt varmt här just nu! Sen kommer jag säkert svära mig gul och blå efter en vecka för i Luleå blåser det jämt och ständigt och i Linköping likadant.

Jag kommer gå på bio och se filmer i originalversion, jag kommer få träffa alla mina svenska vänner igen, jag kommer få smaka den svenska, inrutade men ändå oemotståndliga kulturen igen. Jag har tänkt på Sverige som mest under julen, påsken och midsommar. Där vinner Sverige med stormsteg över Spanien kan jag säga!

Det finns de som har frågat mig om Spanien var som jag förväntade mig innan jag kom hit. Utan att blinka kan jag säga att: Nej det var det verkligen inte!
Jag har förvånansvärt upptäckt att det finns otroligt många plugghästar här som jag absolut inte trodde existerade innan jag kom hit. Jag har ju bara haft jaime och alla utbytesstudenter i Linköping som referens och de var verkligen inga plugghästar som gick till varje lektion och började plugga i tid till sina tentor!

En annan sak som jag faktiskt redan visste innan jag kom hit var att i den spanska kulturen har alkoholen stor betydelse. Ingen surprise där liksom. Det jag inte visste är att man knappt ger någon eftertanke åt festligheter och traditioner. Allt går ut på samma sak: man äter och dricker. Vad man äter och dricker kan dock variera. De håller inte stenhårt på julbordet och påskmat vet jag inte ens om det existerar. I Sverige är vi otroligt inrutade på väldigt olika sätt. Ibland är det bra och ibland är det dåligt. Men jag skulle verkligen vilja tacka Sverige för de traditioner som vi har för de vi har går vi faktiskt mer in för än i det här landet. Jag uppskattar verkligen att vi inte behöver ha alkohol till ALLT som det är här. De bröllop jag har varit på, och hört talas om, behöver inte betyda fri bar och hård fest. Däremot kan jag tycka att svenskarna dricker okontrollerat när vi dricker och eftersom att spanjorerna dricker alkohol till allt så slår de ut alkoholen på ett mer kontollerbart sätt utan att vingla sig fram på gatorna.

Det här inlägget börjar bli alldeles för långt. Jag tar en kort summering en annan dag, när jag är i Sverige igen antar jag. Nu ska jag slänga lite skräp innan Jaime kommer hem, tycker så synd om stackarn som kommer behöva göra den sista städningen här själv innan vi lämnar tillbaka nycklarna..

På återseende i Sverige gott folk, det här har varit ett väldigt oväntat år som jag kommer skriva mer om när det har smält in i mitt huvud lite bättre!

Spanien ÄR värdiga vinnare!

Publicerad 2010-07-12 01:54:09 i Allt & inget

Typiska inrutade svenskar som bara kollar statistik! Har läst kommentarerna på Erik Nivas ord om VM-finalen och jag skäms fan över det svenska folket.
"Spanien är inte värdiga vinnare. De gjorde bara 8 mål på 7 matcher"
"Spanien är förmodligen ett av de mest defensiva lagen i turneringen utklädd till ett offensivt lag."
"Iniesta filmar så att Holland blir en spelare kort och avgör därefter matchen. Orättvisa."

Nummer ett: Hur lätt är det att göra mål mot en vägg? Alla såg Spanien spela underbar fotboll i EM för två år sen. Trots att de motståndarna var överraskade då och förlorade mot dem så har de lärt sig. Taktiken för alla lag som har mött Spanien i turneringen har varit att backa hem så att Spanien inte kan finna några luckor alls i mitten och att satsa på kontringar. Att Spanien bara har gjort 8 mål på 7 matcher betyder inte att de har spelat dåligt. Är det ingen som har sett matcherna mot Spanien??
Nummer två: ???????? De dummaste personerna måste ju vara de som har uttryckt detta...och jag förstår inte varför ett "riktigt" defensivt lag skulle vara mer värdiga vinnare än ett "låtsas"-defensivt lag som nu tydligen Spanien är (jag tycker dock inte det..)??
Nummer tre: Men buhu buhu! Filmningar hit och filmningar dit, jag är så otroligt trött på alla dessa kommentarer om Iniestas skådespelarkarriär på planen. Varför, varför, reagerar INGEN på karatekicken från Holland i första halvlek? De som höll på Holland ska vara glada att de inte slutade med endast 8 spelare på planen...Sen skulle jag vilja veta om det finns något lag som ALDRIG filmar. Herregud, har alla lärt sig det ordet ikväll eller vad är det frågan om...
-------------------------------------
Vilken glädje det är i Spanien! Jag kan verkligen hålla med om att Spanien inte spelade superbra under VM men de har inte fått segern serverat på ett silverfat som många verkar tro. Många gånger har Sverige spelat, ursäkta språket, URKASST och ÄNDÅ kommit otroligt långt i diverse turneringar och hade våra gulblåa hjältar vunnit på samma sätt ikväll som Spanien gjorde hade stoltheten varit otroligt stor i Sverige såklart. Jag har en känsla av att vi tycker att det spanska laget är lite hypat och då måste vi vara så jävla speciella och hålla på ett annat "ohypat lag"...Jag önskar att jag aldrig hade gått in och läst alla kommentarerna från det svenska folket. Kanske har vi inte sett samma match? Jag kan inte låta bli att känna mig lite sårad i hjärtat när "mitt folk" tycker att det var orättvist att Spanien vann, så fin fotboll som de spelar. Det är en fröjd för ögat att se alla bolldribblingar och passningar som de gör. För mig skapar Spanien konst på fotbollsplanen och jag hade inte kunnat avsluta mitt år här bättre. GRATTIS SPANIEN!

Bada, bada, bada!

Publicerad 2010-07-05 11:17:22 i Allt & inget

Vilken besvikelse. Mina universitetskompisar är alla från olika byar utanför Valencia och ALLA åker hem efter sin tenta idag, vilket betyder att vi inte får säga ett ordentligt hej då till varandra. Åh, fast jag förstår att de hade otroligt stor lust att åka till deras hem, för länge sen. De har ju haft så mycket tentor nu, dubbelt så många som jag har haft. Och vi har inte hängt så mycket tillsammans den andra terminen som den första eftersom att jag inte kunde läsa en del kurser under samma lektionstider som dem. Fast ändå, de var ju de första jag lärde känna här i Valencia och de har varit så otroligt snälla mot mig..

Hursomhelst, i lördags hade vi en bra dag som jag förutspådde. Halv elva på morgonen åkte vi med jorge och isabel till hans föräldrars hus vid stranden en bit utenför valencia och vattnet var sååå varmt! Tyvärr så var det inte supersol under dagen. Skillnaden mellan sverige och spanien är att trots att solen inte är framme här så är det ändå supervarmt. Efter en dag på stranden, god mat och en superlång siesta gasade vi på rejält tillbaka till Valencia. Jag duschade, torkade håret och gjorde mig redo för fotboll och utgång på 15 MINUTER och kom några minuter sent till matchen mellan Spanien och Paraguay som vi såg med några andra kompisar till Jorge.


Vi slocknade inte ögonlocken förrän klockan sju på morgonen på söndagen och behöver jag säga att jag var otroligt bakis hela söndagen?!
Idag ska vi jobba på vår solbränna igen. Och bada! Jag älskar att bada i Medelhavet!! Lite annat än Luleälven haha!

Aldrig mer utgång i Valencia utan killar i sällskap

Publicerad 2010-07-02 11:38:43 i Allt & inget

Word of truth! Fy fasiken vad de förstörde min kväll igår med min Helena. Jäkla idioter som bara inte kan lämna tjejer ifred! Och när man säger nej, utan att vara dryg eller otrevlig är det väl tamejtusan inte JAG som är otrevlig?! Bah! Nej, nu blir det ingen mer utgång utan Jaime eller mina killkompisar. Det är inte värt det.Imorgon blir en superbra dag iaf! Jag och Jaime ska åka till en kompis hus och hänga gäng med ett annat par hela dagen som vi inte har träffat på alldeles för lång tid. Sol, bad och gott sällskap! Efter tentan har jag njutit på stranden och det var varit så behövligt. Nu blir jag otroligt rädd för att åka tillbaka till kalla Sverige. Vädret har gjort mer för mig än vad jag trodde att det skulle göra innan jag kom hit.Nu ska jag fortsätta avnjuta min ledighet!


Tjipp hej!

Om

Min profilbild

Malin

22 år, kommer från Luleå, flyttade till Linköping när jag var 19 för att plugga till civilingenjör med inriktning Industriell Ekonomi under fem år. Under mitt tredje år på universitetet tog jag mitt pick och pack till Valencia. Det är där jag befinner mig nu. Med min spanjor som jag träffade när han åkte till Linköping under min första hösttermin, flyttade in i min korridor och som jag efter en mycket kort tid blev alldeles tokkär i. Passion och dans är något som liksom bara hör ihop. Lika mycket som alla vet att ett och ett blir två så är dans min passion i livet, och har alltid varit. Resten får ni fylla i själva genom att läsa min blogg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela