Malin

Carpe Diem!

Spanien nästa år är önskat

Publicerad 2009-01-25 10:59:03 i Allt & inget

Jag sitter och håller på med den här anmälningsprocessen för att kunna åka på ett utlandsår till Spanien nästa år. Herreguuud, det är ju så mycket att göra så det är inte klokt. Såg att jag ska skriva ett CV nu också? What´s up med det?! Ja nu är det inte så farligt som jag målar upp det, ett CV har jag ju redan skrivit hundra gånger så ytterligare en gång borde inte vara någon fara. Det som är jobbigt är bara att kolla upp universiteten och hur kurserna där matchar de som jag skulle ha läst här. Bara det är ett heltidsprojekt då de har kassa hemsidor på spanska och ännu sämre hemsidor när man byter till engelska. Tur att jag har en heltidshjälp tillgodo ;)

         
- Är jag i Valencia nästa år?
TK 2009

Publicerad 2009-01-23 14:35:50 i Allt & inget

Vi hade världens bästa förutsättningar för att gå ut igår. Första veckan i skolan, vilket innebär att vi inte har några stra uppgifter och tentor som vi måste fokusera på, vi hade bara en laboration idag (en del hade inte ens det) och vi har inte festa på studentvis sen i december. Klart alla kommer gå! Tänkte jag iaf.

Köpte förköp på måndag och sen väntade jag bara på att alla andra i klassen skulle göra detsamma. Jag väntade. Och väntade. Och väntade...INGEN skulle gå! Till slut så knep Anton den allra sista biljetten. Så klart så hade några av mina kära ettor samma planer som jag så vi drog till dem. På vägen råkade vi ut för oväntade missöden men när viväl hade kommit dit hade vi flyt. Vi slapp också stå i den milslånga kön in till Kårallen: TACK Emma! (Som förövrigt hoppade runt som en Bumbibjörn igår kväll) Kvällen var skittrevlig, tappade bort lilla hoppande Emma lite grand. Men det är ju inget nytt! Hade iaf en skittrevlig kväll igår den stunden vi träffades och med Anton. I slutet avnjöt jag och Anton en gudomlig tacotallrik som vi hade pratat om heeela kvällen. Ett bra avslut!

Nu ska jag alldeles strax iväg på ett viktigt möte (läses med den viktiga rösten) och så får vi se om valet blir lite klarare när jag kommer tillbaka igen.

För övrigt är det en sorglig dag för inatt kommer Jaime åka iväg till Spanien igen. I TRE veckor! Inte helt kul...


"But how do you expect me
To live alone with just me
Cause my world revolves around you it's so hard for me to breathe

Tell me how I'm supposed to breathe with no air
Can't live can't breathe with no air
It's how I feel whenever you aint there
Theres no air no air"

I´m gonna miss you, sweetest...

Idag började allvaret igen

Publicerad 2009-01-19 17:31:31 i Allt & inget

Igår kväll: Faktiskt så börjar det kännas bättre. Jag börjar acceptera det faktum att jag kommer plågas i fem månader till för att sedan än en gång få ett välbehövligt uppehåll från allt vad universitetet är. Anledningen kan antingen bero på gårdagen då jag och joel drog till micke och company och hängde där ett tag. Efter en tid så droppar några av nolletjejerna förbi. De skulle vidare till Peter och Johans inflyttningsfest (som hundra andra studenter i Linköping) så efter ett tag drog vi vidare till dem. Träffade en massa av nolleklassen och det är alltid lika kul att se dem. Fick även träffa Pontus och Oskar och det var också jättekul. Jag har verkligen saknat alla mina kompisar här har jag känt av under senare tid. Så det var ett stort plus! Det blev en tidig kväll, drog hem vid tolv, var alldeles för nykter för så mycket folk i den lägenheten. Men det gjorde ingenting, jag var inte ute efter att röja, jag ville bara umgås med mina härliga kompisar igen. Och det fick jag :)

-----------------------------

Idag: Klockan är efter fem och nu har jag överlevt den första dagen i skolan efter juluppehållet. Det känns jättebra! Sista föreläsningen hade vi i programmering. Jag som verkligen inte känner mig ett med datorer och matlab funderade hur tråkigt det skulle kännas med den kursen...men vår examinator verkar vara så himla bra och motiverande! Jag ska verkligen hänga med nu i alla labbar och inte halka efter. Ekonomisk analys känns väl rätt okej ändå, inte superkul men ändå okej. Vi får se hur fortsättningskursen i Mat.staten kommer gå, den känner jag inte riktigt för. Men annars så var det en bra dag med kära återseenden och helt okej kurser!

Att det kändes så bra igår kväll har ytterligare en förklaring. Igår hade jag min första dansträning på fem (!) veckor och det var så himla roligt! Det var så skönt att få röra på sig lite grand och vi har så himla mycket att se fram emot så det är inte klokt. Vi började på en ny koreografi igår också som var så jäkla skön. Synd bara att jag har labb på onsdag kväll så att jag inte kan komma på träningen för fortsättningen för den.

att dansa är så otroligt befriande!


Vid din sida..

Publicerad 2009-01-17 19:41:09 i Allt & inget

..finns det människor som alltid, alltid på något sätt kommer att ge dig en ljusglimt i livet precis när du behöver det. Jag kan inte säga att jag är överlycklig att börja plugga på riktigt igen på måndag, jag kna verkligen säga att jag börjar bli ordentligt less på att inte kunna övertyga mig själv om att se framåt och ge mig själv en ljusglimt. Men, idag när jag pratade med A-c igen fick jag min efterlängtade lusglimt som gjorde att jag kände mig så pånyttfödd igen. Inför 2009 vill jag ta hand om minavänner och se till att jag inte tappar det jag har med de som jag värderar som mest, inte ens när jag åker till Spanien nästa termin får det ske.


För övrigt måste jag passa på att säga att det finns vissa blondiner som är smartare än andra och dansar bättre än de flesta, oj oj oj :p

No quiero volver

Publicerad 2009-01-12 12:24:38 i Allt & inget

Det är det enda jag kan tänka på så här dagen före vi åker hem till Sverige igen. Tillbaka till verkligheten igen. Det jag egentligen inte vill återvända till är skolan. Jag trodde att en månads ledighet skulle ge mig motivationen igen, me´n jag bävar. Fast det har nog att göra med att jag inte klarade tentorna innan jul. Hade jag klarat de hade de känts mycket lättare med mycket mindre press. Nåväl, har man klarat det förut ska man väl banne mig klara det igen! Jag hoppas att kurserna kommer vara någorlunda intressanta. Lite dåligt med mitt schema den här terminen bara. Det visar sig att i princip varje torsdag och tisdag så går vi till kl fem och min spanska börjar kl fyra. Jag får se hur jag löser det lilla problemet.

Nästa år ska bli så himla skönt! Nu mer än nånsin vill jag åka utomlands ett år till Spanien och plugga. Och jag vill verkligen lära mig att prata spanska flytande. Det gick ganska bra sist när vi var ute med några kompisar till Jaime, jag pratade ganska mycket spanska och här och där utan att stappla mig. Woho!

Jag hade tänkt hinna klippa mig innnan vi åker tillbaka, här kostar det nämligen endast från 80-150 kr!?!?! Heja Spanien!
Nu ska jag gå och plugga lite spanska igen. Nästa gång lär jag väl vara i Sverige igen när jag skriver :)

Ciao.

I valet och kvalet

Publicerad 2009-01-07 13:15:20 i Allt & inget

fortfarande!
Vi skulle egentligen ha valt specialiserng på min utbildning för några månader sen, men jag står och stampar och kan inte bestämma mig. Ska jag välja maskin eller system? Mer och mer börjar det luta åt maskin trots att jag på ett sätt inte vill det. Komplicerat och tråkigt nog för att jag ska kunna gå in mer detaljerat på hur jag tänker.

-----------------------------------

¡Viva España!
Jag har haft det hur trevligt som helst här, än en gång trots att det nu är kallt här (jag vet, vem hade trott det om Spanien?). Jag har nog faktiskt, mot alla odds, börjat uppskatta den traditionella cidern som man dricker här i krokarna. Man dricker den på ett lite speciellt sätt också, det är väl det som gör det gott antar jag. Först så häller man cidern i glaset på ett visst sätt och sen dricker man upp allt på en gång av det som är i. Det är inte asfullt, bara några centimeter upp som tur var. Dock fick jag se hur effekten av för mycket cider kan arta sig, blev lite för glad i hatten när jag drack det förra helgen. Men desto mer spanska pratade jag! ;)

 Igår avslutade jag och Jaime vår Vänner-maraton. Ett år tog det att se serien från början till slut. Slut. Ingen panik. Vi klarar oss. Jo jo...Nämen det var kul att se det i ett kör faktiskt. Men jag kommer sakna det! Det är den bästa serien nånsin!


¡Viva Friends!

Om

Min profilbild

Malin

22 år, kommer från Luleå, flyttade till Linköping när jag var 19 för att plugga till civilingenjör med inriktning Industriell Ekonomi under fem år. Under mitt tredje år på universitetet tog jag mitt pick och pack till Valencia. Det är där jag befinner mig nu. Med min spanjor som jag träffade när han åkte till Linköping under min första hösttermin, flyttade in i min korridor och som jag efter en mycket kort tid blev alldeles tokkär i. Passion och dans är något som liksom bara hör ihop. Lika mycket som alla vet att ett och ett blir två så är dans min passion i livet, och har alltid varit. Resten får ni fylla i själva genom att läsa min blogg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela