Malin

Carpe Diem!

Godnatt världen!

Publicerad 2010-02-22 23:54:17 i Allt & inget


Skulle göraen grym uppdatering igår, mest med bilder, men jag har verkligen inte lärt mig programmet jag (läs: Jaime) laddade hem igår så det blev ingenting av det hela...

På torsdag väntar...MADRID och jag är otroligt förväntansfull! Det är nästan synd att vi känner så otroligt många där för vi kommer inte ens ha tid att hälsa på alla fina där för vi vill ju se staden också. Men några guldklimpar kommer vi minsann träffa!

Nu väntar John Blund efter ett avsnitt med geniala Bachelor! Lev & må!


Ingenting är omöjligt!

Publicerad 2010-02-18 23:20:04 i Allt & inget


Det är något jag tror stenhårt på!
Om viljan finns så går allt! Visst måste man också vara lite realistisk, jag kommer till exempel aldrig kunna bli en världsartist. Fast det är heller ingenting som jag vill och vill man inte så kan man inte...om ni förstår.

Jag säger att jag tror på ovanstående uttryck mycket men jag kan nog inte säga att jag själv har levt med den tron till hundra procent under mitt tjugotvååriga liv. Nej nej, men däremot har jag fått se exempel på exempel på att om viljan finns så är chansen hundra gånger större att lyckas.

Det känns som att det är dags att leva lite mer efter det jag tror på. Plugga med självförtroende, dansa med självförtroende och anta alla sorters utmaningar med ett högt självförtroende. Jag tror det är där det krockar. För viljan finns alltid! Ibland kanske det inte alltid går hela vägen fram men då lär man sig alltid något.

Allt det som jag har skrivit nu är förmodligen så mycket kliché som det bara kan bli men många gånger kan jag verkligen inte göra annat än att hålla med dessa fåniga klicheér och lägga min strävan om att "inte använda samma uttryck som alla andra" åt sidan. Det finns ju faktiskt en orsak till att dessa uttryck är så otroligt populära och uttjatade annars skulle de väl inte vara klicheér...
En stor saknad

Publicerad 2010-02-18 10:48:08 i Allt & inget

Äntligen fick jag sova ut lite idag! Som jag har längtat! Torsdagar är otroligt bra. Har bara en lektion kvart över tre till kvart över sex, sen efter det är det stress för att hinna till dansen halv sju för att sedan komma hem till klockan åtta ungefär. Idag däremot ska jag iväg till universitetet till halv två och försöka få en plats i en Spanska III-grupp. Håll tummarna för att jag får hoppa in i den gruppen! Jag vill lära mig mer spanska och behöver verkligen poängen...jag vill inte ens tänka på hur mycket tjafs det kommer bli med min utbildningsledare när jag kommer tillbaka till Linköping för att tillgodoräkna mig alla kurser...

Nästa torsdag bär det av till Madrid! Hoppas jag. Vi får se när Jaime ska få presentera sitt exjobb på sitt universitet. Det har ju varit allmänt tjorvigt det med, med löjliga regler och sånt. Ingen ordning på reglerna här! Regler som borde finnas existerar inte och de obegripliga reglerna som faktiskt finns följs till punkt och pricka?!

Gud vad jag saknar svenskt godis! Svenskt lösviktsgodis! Här har jag levt i över 22 år, lyckligt ovetande om att lösviktsgodiset som jag har växt upp med inte finns i hela världen. Och speciellt inte här! Det enda de har är mjuka, färgglada godisar som alla smakar likadant och kostar 100 kr / kg. KA-TA-STROF! Snart ringer jag till min käre mor och ber henne skicka hit lite godis...

Jag tänkt avslutar med en bild på oss men det får jg visst inte! :p


En trött onsdag

Publicerad 2010-02-17 17:20:53 i Allt & inget


Vilken tröttsam dag det har varit idag! Jag har nog sovit sex timmar varje natt nu efter helgen men det känns som att jag knappt har sovit nåt alls! Idag var jag väldigt trött och höll på att somna under en konferens som jag gick på för att höra vad ett forskningsföretag hade att erbjuda för ingenjörsstudenter. Mm, får se om det är något för mig eller inte, just nu är jag alldeles för trött för att tänka på det...

Veckan som varit har inte alls varit dålig. Trots en otroligt liten motivation till att gå till skolan så har jag gått pga av att det är obligatorisk närvaro på en massa kurser. Den här terminen läser jag nästan bara ekonomi, till skillnad från förra terminen då jag i stort sett bara läste de tekniska kurserna.

Varje gång jag läser de tekniska kurserna funderar jag varför i hela fridens namn jag har valt en utbildning med stor vikt på organisation och ekonomi. Och varje gång när jag börjar läsa ekonomikurserna så förstår jag varför. Alla kurser är ju inte roliga såklart, men de är oftast väldigt intressanta. Nackdelen här är att ekonomikurserna som man läser på ingenjörsutbildningarna är ett skämt! Den ekonomiska inriktningen som jag kommer att läsa på LiU är absolut ingenting som jag kommer att hitta här.

Nej nu är det slut på tråkpratet! I torsdags hade vi den stora telecofesten. Otroligt rolig och lyckad måste jag säga. Men gud så kallt det var! Mina händer domnade bort under den traditionella botellonen och inte hjälpte det att man var full heller! Men nu i efterhand kan jag inte klaga. Vi åt gott, pratade mycket och shottade i massor! Och jag har aldrig varit sugen på en sista shot så mycket som jag var i torsdags. Men här är man ju ute hela natten ända tills morgonen gryr så då passar det sig inte riktigt att avsluta kvällen, eller på börja morgonen, klockan sju med en härlig shot. Nej där fick jag verkligen övertala mig själv och det var nog lika bra. För jag var nog bakis under fredagen.

Under lördagen väntade lunch i form av den otroligt mumsiga, och jag skulle nog till och med kunna säga traditionella, maträtten från norra Spanien; Fabada. Fabada och la sidra! Det finns inget bättre! Det var Adrian som lagade det till hela Fallasgänget (apropå det kan jag knappt vänta till Las Fallas börjar i mitten av mars!!!) och det var nog femtio personer skulle jag tro. Hursomhelst, det var gott och såklart blev man lite salongsberusad av drickat men sen vid sextiden när vi var hemma och skulle ladda för batterierna inför MTV Winter festival och utgång så somnade jag och stannade sovandes i två timmar. Hoppsan! Egentligen började spektaklet klockan åtta men vi kom dit kring tio, lagom för huvudnumret som var Arctic Monkeys. Har aldrig i hela mitt liv lyssnat på dem men oj vad bra de var! Ljudet som så många gånger brukar låta så ihåligt live var riktigt, riktigt bra! Att alla blev galna och började hoppa runt och knuffas och nästan dödade mig löstes lätt genom att själv hoppa. Först blev jag lite sur men sen blev det riktigt roligt att leka känguru!

Behöver jag säga att det inte blev någon utgång efter uppträdandet? Såklart gick vi hemåt och vid ettiden så parkerade vi oss i soffan för en myskväll istället. Bra val!

I veckan, förutom dans, vet jag inte vad som väntar. Det enda jag vet är att jag MÅSTE klippa mitt hår! Det här är det värsta jag har haft uppe på skallen. Hoppas att Suzana kan klippa mig i veckan för snart kan jag inte visa mig ute på gatan...Håll tummarna för att jag har klippt mig nästa gång jag uppdaterar!

Segertåget rullar vidare

Publicerad 2010-02-10 10:28:51 i Allt & inget

Nu har hon åkt hem igen, fröken Rostu. Fyra dagar och fem nätter har hon varit här och nu har vi sagt hej då och på återseende för tre timmar sen och jag tycker helt klart att hon an vända och komma tillbaka hit! Jag funderade allvarligt på att stänga av alarmet imorse och låtsas som ingenting när vi skulle vakna vid tiotiden idag och upptäcka att hon hade missat sitt flyg. Lätt att jag skulle ha gjort det! Här måste man tänka på vad som är bäst för en själv. Precis som i Paradise Hotel! Vi har sett hela säsongen under tiden hon har varit här och jag måste bara säga att det är ju ett genialiskt program! Det handlar verkligen om allt och inget på samma gång och har alla sorts människor där. Jag kan verkligen inte förstå hur vissa människor kan bli hatade för att de röstade ut någon, trots att denna människa inte ens är med i samma pakt som den utröstade personen. Näää ni, kanske ett och ett faktiskt inte blir två? Det lärde vi oss tidigt i programmet. Alltså att ett och ett, lägger man ihop det så blir det två. Bra att han sa det! Vi har också lärt oss och fått det repeterat för oss att: Payback is a bitch! Jag har väntat på den där paybacken men tycker inte att den har visat sig riktigt..? Sen att det finns tjejer som går runt och säger att det luktar horhus för att en annan tjej har legat med "hennes" ligg en gång för att sen ligga runt med sina två rumskamrater ett flertal gånger och även hångla upp människan med det föregående citatet, orkar jag inte ens gräva i...

Emmas vistelse har ju inte bara handlat om Paradise Hotel. Det har även handlat om mycket snack och därmed mycket svenska (Gah, så härligt!!!) och jag har visat henne Valencia så gott jag har kunnat. Igår var vi till och med och åkte tåg i en av Europas största och längsta parker (ja det fick man lära sig av flirtgubben minsann!) och vi fick till och med känna oss otroligt inne och fika på Starbucks. Status eller vad?!

Det var så otroligt kul att få träffa Emma igen och att vi inte har träffats (och princip inte pratat med varandra heller) på åtta månader märktes inte kan jag säga. Det är väl det som är riktiga vänner?

Som den riktiga vän som jag är så gick jag inte till skolan idag som jag skulle till klockan nio. Jag sympatiserade med att Emma skulle missa hela skoldagen idag och då är det väl otroligt fel av mig att köra en "rub it in" och gå till skolan? Oh ja!

Nu ska jag gå och äta något och hoppas att Emmas hemresa går utan problem och känna mig nöjd över att hon faktiskt kom hit trots att hon var så orolig för att flyga helt själv. Tjo-tjoooo!

Något ni inte vet om mig

Publicerad 2010-02-03 18:44:41 i Allt & inget

Jag vet inte vart jag ska börja att förklara hur bra allting känns just nu. Det har inte känts så här bra och problemfritt och ljust ut på ett tag. Nu känner jag mig precis som jag vill känna mig här i Valencia och nu vill jag absolut inte åka hem!

Snart väntar utgång i stan och sen bär det av till en klubb som jag faktiskt inte gillar så mycket, men det är ju gratis inträde och gratis shots så det tackar man ju inte nej till. Normalt sett är det väldigt dyrt att gå ut här, det är helt otroligt, så det är bara att passa på nu när möjligheten kommer.

Imorgon väntar middag och förhoppningsvis utgång med mina telecovänner. De har jag ju lärt känna redan från första början när jag började på universitetet så det ska bli otroligt kul att få umgås med dem. Vi har inte träffats så mycket under tenta-p nämligen. Dock är ju den riktigt stora telecomiddagen flyttad till nästa torsdag och då kan jag säga blir det riktig utgång!

Sen har jag faktiskt tänkt prova på mina volleybolltalanger! Blev tillfrågad och tänkte: "jaa, varför inte?" Fick senare veta att deras lag ligger på första plats på universitetet så nu har jag hög press på mig, haha!

På fredag är dagen här. Segertåget, aka Emma och Malin, ska tuffa på tillsammans här i Valencia under några dagar. Jag ser så otroligt mycket fram emot det! Men jag blir lite orolig för hennes skull då hon är så otroligt flygrädd. Jag hoppas att hon inte kommer känna sig jätterädd för hon ska ju trots allt åka själv. Jag har ju också varit flygrädd, väldigt flygrädd. Det tog ett tag att komma över det men eftersom att jag har flygit så mycket nu sen jag flyttade till Linköping blåste flygrädslan helt väck! Jag minns när jag var liten och skulle åka till Mallorca med min mamma och bror. Det var det värsta jag var med om! Jag trodde hela tiden att jag skulle svimma och jag kunde inte alls slappna av. Jag har alltid haft problem med att svimma. Eller ska jag kanske säga, inte alls. Jag har gjort det mycket i mitt liv och orsaken har oftast varit att jag har varit spänd och rädd på samma gång. Ibland när jag har tagit vaccin eller när jag ser något obehagligt. Över jul läste jag något obehagligt i en blogg och såg lite bilder och rätt som det var var jag tvungen att motverka mina svimningsattacker (skriver man så?). Det är något jag har blivit bra på iaf, att motverka de när de kommer. Något jag har blivit mindre bra på är att vara rädd för ATT de kommer.  Ibland när jag ser något obehagligt tänker jag att jag verkligen inte vill svimma och det det obehagliga i sig är inte det jag ser, utan tanken på att jag kan svimma. Skulle det vara något jag skulle ändra hos mig själv skulle det vara just den här egenskapen :)

Okej, nu kommer karln hem från jobbet. Ska pussa på honom, duscha, göra mig iordning och sen iväg!

Ciao.

Om

Min profilbild

Malin

22 år, kommer från Luleå, flyttade till Linköping när jag var 19 för att plugga till civilingenjör med inriktning Industriell Ekonomi under fem år. Under mitt tredje år på universitetet tog jag mitt pick och pack till Valencia. Det är där jag befinner mig nu. Med min spanjor som jag träffade när han åkte till Linköping under min första hösttermin, flyttade in i min korridor och som jag efter en mycket kort tid blev alldeles tokkär i. Passion och dans är något som liksom bara hör ihop. Lika mycket som alla vet att ett och ett blir två så är dans min passion i livet, och har alltid varit. Resten får ni fylla i själva genom att läsa min blogg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela