Malin

Carpe Diem!

Nyaste nytt

Publicerad 2008-06-30 11:36:03 i Allt & inget

Ny dag, nya möjligheter! Ja den som tänkte så! För mig är det ännu en dag med jobb som väntar. Har sett över mitt schema och jobbar inte alls sjuttiofem procent som var utlovat, utan jag jobbar mer. Får väl se hur tungt det kommer kännas eftersom att jag jobbar långa och många pass på en vecka. Men jaja, hoppas pengarna gör det värt iaf.

Idag är det endast åtta dagar tills han med stort h kommer hit. Att vi inte har träffats på så lång tid är konstigt, vi träffas ju annars varje dag, varje timme och minut om vi så skulle vilja. Att se han för första gången efter det här kommer kännas lite.. (som Stickie skulle säga:) ..Märkligt!

Språkade med miss Rostu igår. Mycket trrrevligt! Det känns verkligen som att jag nu under sommaren bara väntar på att återgå till det "riktiga livet" i Linköping. Konstigt konstigt...har iaf haft det hur trevligt som helst här hittills, blev ännu trevligare när det onda i halsen släppte. (Tack tack tack!) Så tummen upp för det!
Nu är det dags att vattna katten.

Instängd

Publicerad 2008-06-22 00:31:23 i Allt & inget


Idag har jag faktiskt känt mig nere. Vilket nuförtiden inte är alltför ovanligt måste jag ändå tillägga. Det är synd att det ska vara så här på ett sätt. Trots att jag vet orsaken blir det efter ett tag jobbigt att känna sig obekväm, instängd och otillgänglig. Sen att jag har fått tillbaka min halsont gör inte saken bättre. Usch, jag blir så less. Jag försöker att tänka positivt (eller var det där vekligen sant?) men ändå blir det inte bättre. Vaknar jag och känner mig otillfreds med tillvaron så blir det oftast så hela dagen. Och inte bara det; under dagen blir det bara värre och värre och ensamheten växer inom mig även om jag har personer runt omkring mig. Oavsett att jag vet att vi kommer att träffas om...17 dagar (tekniskt sett 16 dagar) så känner jag mig så himla deprimerad ibland. Jag vet inte varför det kan vara så olika från dag till dag. Jag önskar verkligen att det inte kändes så här himlarns tungt. I julas var det så perfekt att vara här hemma, jag var så glad och att du och jag var ifrån varandra påverkade mig inte negativt, som det gör nu...Mamma sa att det beror på att den här gången så vet jag att det är under en längre tid vi är ifrån varandra. Men ändå. Jag har ju mina kompisar, föräldrar och släkten här att glädjas med. Jag har nu inte varit nedstämd hela tiden när jag har träffat alla. Men som till exempel idag när jag var i min mammas stuga med mormor och morfar så kändes det så himla jobbigt och jag kände mig så låg. Medan igår var det inte alls jobbigt, jag hade det hur trevligt och jag var hur glad som helst när jag och pappa var i Boden hos min farbrors familj. Det är sådana kontraster mellan dagarna och jag känner mig så orkeslös på alla upp -och nedgångar. Antar att det också påverkar.


-There's a hole in the sky


För att inte göra er (även mig själv) alltför nere med mitt deprimerande skriveri kan jag ju berätta att jag just nu håller på att lära mig spanska. Jomenvisst! Jag pallrade mig till biblioteket och lånade en spanskabok, steg 1, för gymnasiestudier med medföljande cd-skiva. Det går faktiskt bra, jag har snappat upp mer spanska än vad jag tidigare trodde att jag hade gjort. Se där! Jag hoppas bara att det kommer etsa sig fast och gro där uppe i hjärnkontoret. Det är inte så lätt som man kan tro!

I tisdags var jag och kollade till skötebarnet, som till min och Ninas förskräckelse ska överlåtas till någon annan. Det var jag och brudarna som satt och snackade och smuttade vin (alternativt vatten). Jag har saknat de stunderna så himla mycket märkte jag. Mer än vad jag trodde. Då kan jag säga att jag mådde bra! Guld värt.


 Annars har jag inte så mycket mer jag vill få ur mig. Jag ska försöka läsa lite mer español, prata med Jaime och sen gå och lägga mig (och hoppas på det bästa imorgon).

¡Buenas noches! ;)

Midsommar i allra högsta grad

Publicerad 2008-06-21 13:39:06 i Allt & inget

Igår var det midsommar och den firades i Boden hos min farbrors familj. Pappa var såklart med och gissa vem som var chaufför (jepp, jag!), vilket iofs var väldigt roligt. Det var kul att se bröderna i sitt rätta esse tillsammans ;p Vi åt gott, spelade kubb, TP och Kampen mellan man och kvinna. Jag var i det vinnande laget mest hela tiden. Pappa var i det förlorande.  Har dock upplevt en tråkig come-back av min onda hals och det känns inte som att den kommer bli bättre. Fasiken också, jag börjar ju jobba om två dagar. Äsch då! Hoppas på det bästa...

Här är lite smått och gott från min midsommar. Hoppas att ni andra hade det minst lika bra! :)

       Back from the dead

Publicerad 2008-06-15 11:21:37 i Allt & inget

Nu är jag hemma i Luleå. Har iofs varit det i snart en vecka, men min sjukdom har gjort mig nästintill dödsförklarad ända tills i torsdags.

Avslutet i Linköping var ett utav de bästa. Eller den sista utgången på lördagen rättare sagt. Det var bara jag, Jaime och Pablito och fasiken så trevligt vi hade det. Vi var nog kvar i korridoren och svamlade på ända till kl ett. Sista festen med guldkornet Pablo, kommer sakna honom i massor verkligen. Världens snällaste spanjor.Avskedet dagen efter med Jaime däremot, var inte lika trevligt. För det första vart jag ju sjuk nder eftermiddagen så jag blev sängliggandes. Han tittade till mig var och varannan stund för att se att jag inte var död. Det var snällt. Sen före fyra på natten mot måndagen var han redo att lämna mig i en månad. Det var inte jag. Usch vad jag grät, mest efteråt. Det kändes så fruktansvärt tomt utan honom. Jag märker nu hur beroende jag har blivit av honom. Det blir väl så när man praktiskt taget bor ihop. Som tur är så kan vi prata varje dag och se varandra via Skype (Tacka vettja Skype!) och det ger en mycket tryggare känsla än mailen och smsen vi har ägnat oss åt de två tidigare separationerna.

Hur känns det att vara tillbaka i Luleå?
är en fråga som har ställts till mig både en och två gånger sen jag kom hit. Och hur känns det då? Det känns nog inte så bra som jag hade föreställt mig. Men jag tror mycket tyvärr beror på att Jaime inte är här. Annars så känner jag verkligen att ingenting har förändrats. Det känns som att tiden står still här, eller som att livet här står still. Visst har jag tänkt tanken (men det är knappt) om hur det skulle vara att flytta tillbaka hit, men när jag är här och hälsar på är min första tanke: "Oh, aldrig!" Jag är ledsen, men när man har kommit härifrån och byggt upp ett nytt liv, då vill man inte tillbaka till Luleå. Inte på ett tag iaf.Att vara här, sommaren, sommarjobb får mig att tänka på det gångna läsåret och allt som har hänt. Det är verkligen mycket. Jag ska inte gå in mer på det just nu, det blir alldeles för mycket i ett inlägg. Istället väljer jag att avrunda här och spara på det.

Ciao.

Ont ont ont

Publicerad 2008-06-10 10:29:09 i Allt & inget

Jag står inte ut!!! Min hals tar kål på mig! Så fort jag ska äta, prata och ibland tamejfan andas så gör det så himla ont! Snälla, snälla, bli bättre nu innan jag hoppar ut genom fönstret, Gah...

Gone

Publicerad 2008-06-09 05:33:21 i Allt & inget

I miss you baby...
29 days....

Sommarlov!

Publicerad 2008-06-03 12:03:45 i Allt & inget

Äntligen! Har inget mer att plugga nu. Gjorde tentan idag otroligt snabbt, trots att jag svarade på alla frågor utom den som man bara svarar på om man satsar på en femma. Vilket alla som läst mina inlägg vid det här laget borde fatta, att så är inte fallet.

På dagordningen står det picknick med tjejerna och jag har införskaffat brownie, pucko, jordgubbar och cola light. Räktårtan var tyvärr slut, men Elin kommer få i uppdrag att springa in på någon affär i närheten och fixa en, för det är viktigt!

Förra sommaren såg ut så här

        

 Undrar hur nästa sommar kommer se ut...

Tenta och sommar går inte ihop!

Publicerad 2008-06-01 09:43:01 i Allt & inget

Jag vill inte plugga. Det är därför jag sitter här. Otroligt logiskt må jag säga.
Har tenta i ekonomi imorgon och på tisdag har jag analysettan. Kommer inte plugga till den pga brist på tid, men jag hoppas att jag klarar båda, vore skönt att inte ha någr omtentor kvar, är så irriterande att ha de efter sig.

Luleå snart. Sommar nu. Har varit så jädrans varmt här så jag smälter bort. Svettas som en gris när man ligger är utanför trots att man bara har bikini på sig. Måste säga att sommaren här nere är underbar! Men det är sommaren i Luleå också, trots att det blåser lite kalla vindar i hettan.

Igår hade jag min sista uppvisning med Dekkadans för det här året. Lustigt, vi slutade på precis samma sätt som vi började. Skillnaden kan dock ha varit mer kött på benen. Mina senaste uppträdanden har jag varit riktigt nöjd med. Det gäller att dansa och inte jaga steg, hundra procent fokuserad och bara gå ut och ge gärnet. Härlig känsla :)

Jag och Emma pratade i veckan om grejen att åka hem nu över sommaren. Det är konstigt, här har man ju umgåtts med samma människor i ett helt läsår och nu ska vi vara ifrån varandra i två månader, som om inget hade hänt. Vi kommer tillbaka där vi kom ifrån och allt kommer vara som det varit innan...Men, med en viss skillnad, en STOR skillnad. Tack och lov att Jaime ville spendera sommaren med mig och att han kommer stanna i Sverige. Jag vet inte vad jag skulle göra utan honom. Jag vet inte vad jag kommer göra utan honom den första månaden när han skriver tentor i Spanien. Eller ja, det kommer säkert gå bra ändå. Såklart. Jag ser fram emot att få träffa alla mina kompisar och min familj. Och så fort jag kommer till Luleå ska jag bränna ut till byn och hälsa på Kent, Rosa och hundarna som jag inte fått träffa sen i september senast (!).

Aaah, sommar sommar sommar. Efterlängtat :)

Om

Min profilbild

Malin

22 år, kommer från Luleå, flyttade till Linköping när jag var 19 för att plugga till civilingenjör med inriktning Industriell Ekonomi under fem år. Under mitt tredje år på universitetet tog jag mitt pick och pack till Valencia. Det är där jag befinner mig nu. Med min spanjor som jag träffade när han åkte till Linköping under min första hösttermin, flyttade in i min korridor och som jag efter en mycket kort tid blev alldeles tokkär i. Passion och dans är något som liksom bara hör ihop. Lika mycket som alla vet att ett och ett blir två så är dans min passion i livet, och har alltid varit. Resten får ni fylla i själva genom att läsa min blogg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela