Malin

Carpe Diem!

"Allez Ola Ole" - Århundradets sommarlåt!

Publicerad 2010-05-31 18:52:04 i Allt & inget

Jag blir så löjligt glad av den här somriga låten så det är inte klokt! När jag såg bidraget i lördags var jag skeptisk de första sekunderna men människorna på scenen var ju så otroligt härliga och låten är så bra!! Jag har nött den i en timme och det enda jag kan tänka på är att få lyssna på den här låten med mina vänner och ett glas vin. Se upp kära vänner, för när jag kommer till Luleå så tar jag den här låten med mig!! Nu är jag redo för Luleå i sommar ;)


36 grader i skuggan i staden där man BOR?!

Publicerad 2010-05-31 17:16:04 i Allt & inget

Jag trodde inte det var möjligt men det är fan 36 grader i skuggan sista dagen i maj där man för tillfället råkar ha sitt hem...Det här är anledningen till att man älskar Valencia! <3

En av mina bästa dagar i Valencia

Publicerad 2010-05-19 09:48:12 i Allt & inget

Idag har jag skippat mina två första lektioner för att börja plugga till en svår tenta. Jag skulle ha börjat plugga klockan nio, men här har jag fastnat helt plötsligt. Jag känner inte alls för att plugga. Nu börjar ju alla arbeten lida mot sina slut och med det blir jag lugn. Sen att jag har tre tekniska tentor i juni och en strunttenta är ingenting som jag tänker på.

Igår fick jag panik. Jag kollade på flygbiljetter tillbaka till Luleå. Det tar emot kan jag säga. Jag hoppas verkligen att jag kommer känna för att komma hem när jag väl är hemma. Usch, det här är inte roligt alls. Kom igen nu! Jag vill ju komma hem! Eller? Kanske är det för att jag vet att jag inte kommer tillbaka hit igen som det känns så bittersweet att boka biljetterna. Om jag hade stannat här ett år till hade jag gladeligen bokat biljetter hem! Hursomhelst, terminen efter tentorna i januari har varit otroligt intensiv men kul. Och i början av maj när Carro kom hit så hade jag en av mina absolut bästa dagar här i Valencia. Finns det något mer lugnande än naturen?

Då var det löst

Publicerad 2010-05-16 11:01:30 i Allt & inget

Skönt att verkligen ha pratat ut. Jag har så svårt att konfrontera de jag känner och bryr mig om direkt när något är fel, så jag ignorerar och samlar på mig och till slut blir det för mycket och man har inget annat val än att öppna käften. Är fortfarande lite fundersam över hur det blir i framtiden men just nu är allt löst och nu har en sten äntligen fallit från mina axlar!


I fredags var det dags: "las paellas" som innebar 28 liter sangria och lika mycket öl på ett område där alla studenterna samlades från det tekniska universitetet (+ Jaime, hehe) och drack och åt paella. Eftersom att vi började klockan ett var det ganska skönt att känna sig nöjd före klockan tio efter att också ha doppat fötterna i det iskalla havet och dansat loss på Animas. En normal utekväll till klockan sju på morgonen hade varit helt sjukt att genomföra! Hursomhelst var det en underbar dag med mina universitetskompisar som jag inte har festat med sen i mars första dagen under las Fallas. Helena, min knäppa, tyska hälft här nere var också med oss och efter att Jaime hade slutat jobba anslöt han sig också. Det blir inte att vi går ut tillsammans så jätteofta längre, eftersom att jag många gånger har gått ut på torsdagar men nu de två senaste gångerna har han också kunnat komma ut med oss, jättekul!


Och förresten gott folk! Aldrig kan ni gissa vad som har hänt! Tentan som jag trodde att jag inte hade klarat har jag klarat med en förbaskat god marginal! Jag fick 7.25, vilket var bland de tre bästa resultaten av alla som skrev tentan, och det motsvarar en 4 i Sverige. Yuhuuu! Jag har en aning om att det var en sak som jag lade till i uppgift 1 som räddade mig. Nämen vad fan, nu ska jag inte vara blygsam: Det var jag som räddade mig själv: bra jobbat, Malin!

Skoltrött!

Publicerad 2010-05-12 18:54:32 i Allt & inget

Jag har ingen inspiration, har ont i huvudet, har sett att jag inte kommer att ha tid till att studera bra till en svår tenta och gruppmedlemmar som inte gör sitt jobb som jag heller inte har tid att städa upp efter. Det är ju fantastiskt!Jag ska nog gå och köpa mig något gott, försöka motivera mig till att ta tag i något och sen får vi se hur det går.


Carro har varit här en vecka, hon åkte hem igår och helt utan sarkasm så vill jag bara säga:

Det var helt fantastiskt!


Maj månad?!

Publicerad 2010-05-02 18:18:52 i Allt & inget

Vad sjutton hände med april?! Det är inte jätteofta jag säger att en månad helt plötsligt bara tickade iväg men april 2010 är definitivt undantaget. Jag tyckte knappt att vi hann komma in på andra veckan i april så förvandlades månaden till maj. Kan ha att göra med att april har varit hyfsat händelserik. 3 dagar in i maj åkte vi ju iväg till Barcelona för att se på fotboll och göra lite turistturer. Sen efter det var pappa och bror här i fem dagar och vi gjorde en massa turistsaker i Valencia. Gick på zoo, shoppade lite grann, åkte turistbuss och åt gott. Efter det var det intensivplugg en vecka inför tentan som jag skulle klanta mig på. En vecka efter det åkte vi till Asturias för att ha trevligt och för att genomföra jaimes exjobbspresentation och nu är vi här. Söndagen den 2 maj. Och snartväntar mer tentor. Jag längtar så otroligt mycket tills terminen är slut för efter jul har det varit inlämningsuppgifter, projekt och tenta om vartannat. Att blanda allt plugg med resa till Madrid, Barcelona, Asturias, besök, Fallas och annat har varit lite intensivt måste jag säga. Men det har varit kul ändå, trots att jag ibland önskar att jag som Erasmusstudent ibland kunde ha fått lite mindre att göra. Jag har verkligen inte pluggat mindre här än i Linköping. Skillnaden är bara kvaliteten och att man försöker ta för sig lite mer här när det gäller att resa runt lite grand. Inte för att jag alls har rest mycket när jag har varit här, men jag har rest när jag har haft tid och lust iaf, vilket är viktigt för mig. Jag tycker inte om att göra saker "bara för att man ska".


Framtiden då? Vad väntar? Ja inom kort kommer Carro hit! Det ska bli så himla roligt! Det är bara så synd att jag har så mycket deadlines i skolan den veckan, alla professorer blev helt tokiga helt plötsligt och gav oss en massa saker att ha klart tills nästa vecka. Jag lovar att det finns en mullvad på universitetet som rapporterade att jag minsann skulle få besök hemifrån den veckan och inte gå till skolan om jag inte behövde. Bussigt!


Ett stort plus här nere är att, trots att man har mycket att plugga så är sommaren här och det gör det hela lite lättare!

Om

Min profilbild

Malin

22 år, kommer från Luleå, flyttade till Linköping när jag var 19 för att plugga till civilingenjör med inriktning Industriell Ekonomi under fem år. Under mitt tredje år på universitetet tog jag mitt pick och pack till Valencia. Det är där jag befinner mig nu. Med min spanjor som jag träffade när han åkte till Linköping under min första hösttermin, flyttade in i min korridor och som jag efter en mycket kort tid blev alldeles tokkär i. Passion och dans är något som liksom bara hör ihop. Lika mycket som alla vet att ett och ett blir två så är dans min passion i livet, och har alltid varit. Resten får ni fylla i själva genom att läsa min blogg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela